rakettenregen Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2021 door Dirk van Genderen | All Israel News

Voorganger overleeft raketaanval: "Alles schudde in ons appartement"

Voorganger Oleg Korotkyi overleefde in zijn woonplaats Askelon, dichtbij Gaza, een raketaanval. Hij spoort christenen wereldwijd aan om voor Israël te bidden en ook voor de gelovigen in Israël, dat ze een licht kunnen zijn te midden van de huidige duisternis en dreigingen.

Oleg Korotkyi is wel wat gewend als het om raketaanvallen gaan. Dat gebeurt wel vaker als je in de buurt van Gaza woont. Enkele dagen geleden klonken de sirenes, en kwam de boodschap om snel naar de schuilkelders te gaan. Maar Korotkyi bleef in zijn huis, samen met zijn vrouw Svetlana.

"Alles schudde in ons appartement. Het glas, de ramen, alles was verbrijzeld. Er zitten twee grote gaten in de muur."

"Ik was een tekst aan het schrijven en verliet voor een paar seconden mijn studeerkamer. Op dat moment gebeurde het. Een raket uit Gaza trof ons wooncomplex op slechts twee verdiepingen onder ons appartement. Een vrouw in dat appartement kwam om het leven. Het was het eerste Israëlische slachtoffer in deze strijd."

Korotkyi beseft dat God hem heeft gespaard. "Als ik nog in mijn studeerkamer was geweest op het moment van de inslag, was het misschien heel anders afgelopen. Samen met mijn vrouw stond ik op dat moment achter een muur, in onze woonkamer, en daardoor heeft God ons leven gered. Alles schudde in ons appartement. Het glas, de ramen, alles was verbrijzeld. Er zitten twee grote gaten in de muur."

Geen schuilkelder
Het appartement van de Korotkyi’s heeft geen schuilkelder. De bewoners moeten daarom naar een gemeenschappelijke opvang op de begane grond om iets veiliger te zijn. Vanaf het moment dat de sirenes klinken, hebben ze 15 seconden om er te komen.
Het appartement van hun dochter werd in 2014 verwoest door een raket. "Ze hadden toen drie kleine kinderen en God heeft toen ook hun levens gered."

"Om de paar minuten ging het alarm weer af en moesten we naar de schuilplaats rennen. Mijn vrouw blijft daar nu voor langere tijd en probeert er wat te slapen."

Tien jaar geleden zijn Korotkyi en zijn gezin vanuit de Oekraïne naar Israel gekomen. In de loop van de jaren hebben ze al veel raketten gezien, die vanuit Gaza op hen werden afgevuurd. "Dit zijn andere raketten", geeft hij aan. "Ze zijn groter, wel drie meter lang."
Het lukte hen de afgelopen nachten niet om te slapen. "Om de paar minuten ging het alarm weer af en moesten we naar de schuilplaats rennen. Mijn vrouw blijft daar nu voor langere tijd en probeert er wat te slapen."

Korotkyi is één van de drie predikanten van een Russisch sprekende gemeente in Askelon, met ongeveer 90 gemeenteleden. Hij is ook verantwoordelijk voor de Russische studenten aan het Israel College of the Bible, waar hij lesgeeft.

De predikant is altijd open over zijn geloof, maar nu voelt hij zich extra gedrongen om het goede nieuws van het Evangelie ook aan zijn buren door te geven en hun hoop te bieden. "Het is erg belangrijk om deze tijd op een juiste manier te gebruiken en God door de situatie heen te verheerlijken."

"Ongelovigen staan momenteel onder enorme stress. Ik voel mij gelukkig goed, ik ervaar geen stress. Ik begin wel beter te begrijpen wat er deze week is gebeurd. Ik begrijp dat het de genade van God is dat Hij mijn leven gespaard heeft."

Bovenstaand bericht verscheen via All Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen