Ds. B. Reinders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. B. Reinders aanvaardt beroep vrije oud gereformeerde gemeente Oldebroek

De vrije oud gereformeerde gemeente te Oldebroek beschikt na drie jaar weer over een eigen dominee. Ds. B. Reinders (foto) heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van de hersteld hervormde gemeente in Katwijk aan Zee.

Deze vrije gemeente ontstond nadat er een breuk ontstond toen de generale synode van de Nederlandse Hervormde Kerk in 1951 de nieuwe kerkorde invoerde. Informatie over deze gemeente is te vinden in het boek "Een weg in de woestijn" en in het Reformatorisch Dagblad. De vrije oud gereformeerde gemeente te Oldebroek was sinds 2018 vacant omdat ds. D. C. Flapper een beroep uit Ede aanvaardde.

Ds. D. Heemskerk gaat in de hersteld hervormde gemeente in Waddinxveen aan de slag als hulppredikant. In 2018 ging de predikant met emeritaat. De gemeente in Waddinxveen was twee jaar op zoek naar een gemeentepredikant vanwege het vertrek van ds. J. P. Stoel naar de Protestantse Kerk in Nederland.

Ds. S. T. Lagendijk denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Zwartebroek-Terschuur. De hersteld hervormde predikant heeft een beroep uit Goes ontvangen. Ds. W. M. Mulder blijft trouw aan zijn gemeente in Wijk bij Heusden. De predikant bedankte voor een beroep van de hersteld hervormde gemeente in Melissant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen