Lody van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Christenen met Israël-vlaggen stimuleren volgens rabbijn Lody van de Kamp tweedracht

Als christen met een Israëlische vlag zwaaien om te demonstreren? Vanmiddag gaat dit gebeuren tijdens een manifestatie in Den Haag. Rabbijn Lody van de Kamp is niet enthousiast, zo laat hij weten via NieuwWij.nl.

Volgens de rabbijn bereiken christenen hier niets mee, ondanks de goede bedoelingen. "Integendeel", stelt hij. "Met dit soort vlaggen- en demonstratiestrijd worden we deelgenoot aan het conflict wat we natuurlijk allemaal juist willen bestrijden. In plaats van vrede en verbondenheid te stichten stimuleren we tweedracht."

"Dit soort vlaggengedoe maakt het conflict niet kleiner, het maakt het eerder groter", vervolgt de rabbijn. "Vandaag een pro-Palestina demonstratie in de stad, morgen Israëlische vlaggenparade op straat. Dit wordt weer gevolgd door luid scanderende jongeren die het nu over Joden en nazí’s hebben met het gevolg dat de Israël-gangers hun tegenstanders weer als antisemieten beschrijven."

Afgelopen weekend ging het mis tijdens verschillende pro-Palestijnse manifestaties. Er waren verschillende antisemitische leuzen te horen. ‘Heil Hitler’ en ‘Kankerjoden’ klonk het onder meer. Vanuit Urk klonk een ander geluid. Veel christenen tonen zich solidair met Israël en op Urk besloot men dit te symboliseren door het buitenhangen van Israëlische vlaggen. Lees in dit artikel meer hierover.

Op donderdag 20 mei om 16.00 uur is er een Israël-manifestatie in Den Haag. De manifestatie vindt plaats voorafgaand aan het Tweede Kamerdebat over de situatie in Israël.

Lees hier het volledige commentaar van rabbijn Lody van de Kamp.

Reacties

a
Geachte Rabbijn van de Kamp, ik waardeer uiteraard uw visie ! Maar weet u, het conflict, de jodenhaat en het antisemitisme is al veel ouder dan het lopende "conflict". Het is zelfs al ouder dan de Staat Israël. Ze zitten nml. al in het hart van de Islam, want volgens de leer van de Islam mag nog geen vierkante centimeter van het héle land Israël ooit in Joodse handen blijven. Deze leer is al eeuwen ouder dan het huidige conflict en deze haal je er helaas niet uit door het vlaggen achterwege te laten, was het maar zo !
J
Inderdaad, Alfons. Zo is het. Laat maar zien, als je voor Israël bent. Geen geweldige opmerking van Looy, de rabbijn . Hij simplificeert het nogal op deze manier.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen