Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Geerten van Breugel

Stichting plaatst schuilkelders in Israël: "Miljoenen christenen kijken dwars door misleidende berichten heen"

Dankzij hulp van Amerikaanse christenen zijn er in de hevig gebombardeerde stad Ashkelon sinds afgelopen woensdag 13 extra schuilkelders geplaatst. De christenen, die zich 'The Fellowship' noemen, voorzagen sinds 1983 al in 3.000 schuilkelders en bieden nu weer hulp die Israëliers mede moeten beschermen tegen de vele raketten die Hamas de afgelopen twee weken op het land afvuurt. Behalve in Ashkelon werden er schuilkelders in Sderot en de regio Hof Ashkelon neergezet, meldt de Christian Post.

Door de schuilkelders zou er sprake moeten zijn van "echte veiligheid en beveiliging voor de raketaanvallen op het Israëlische volk", zegt de stichting. Behalve het plaatsen van schuilkelders, deelt de stichting ook beschermingsvesten uit om het Joodse volk te beschermen. Fellowship-CEO Yael Eckstein: "De steun is grotendeels verleend namens christelijke Amerikanen, die willen dat er een schuilplaats en dat er veiligheid is, precies zoals de Bijbel spreekt over de wachters op de muren."

Eckstein: "Het is uniek en niet eerder voorgekomen dat we technisch gezien niet eens in oorlog zijn, maar dat er meer raketten aankomen in Tel Aviv en Jeruzalem dan ooit tevoren in de geschiedenis van Israël. Ook is de Hamas nu in staat om de steden te bereiken, iets wat voorheen niet zo was. Ontzettend veel mensen hoefden nooit eerder een schuilkelder in." Toch is hij strijdbaar: "Het inspireert me dat er miljoenen christenen zijn die door de misleidende berichtgeving heenkijken en aan de kant van Israël blijven staan. Christenen staan voor het leven en hebben sterke waarden van vrijheid."

Lees ook Het Palestijns-Israëlische conflict is een geestelijke strijd, Israël-Palestijnse conflict: theoloog Stefan Paas roept op tot nuchterheid en Jodenhaat in de straten van Europa; Urk laat tegengeluid horen.


Conflict Israel-Palestijnen
- Van der Staaij en Segers over Israëlisch-Palestijns conflict: "Partijen moeten met elkaar om tafel"
- Palestijnse voorganger Munir Kakish roept christenen op om voor vrede te bidden
- Een wapenstilstand is geen haatstilstand
- Wat de oorlog tussen Israël en Hamas tot christenen te zeggen heeft
- Israëli’s versus Palestijnen: staat God aan de kant van Israël?
Meer over Conflict Israel-Palestijnen »

Reacties

Bemoedigend initiatief.

Laten ook wij vierkant achter Israël staan.

Ook op sociale media is nog een slag te winnen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen