prostitutie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Redactie

ChristenUnie: verleng noodsteun voor mensen in de prostitutie

Mensen in de prostitutie moeten zich in deze corona-tijden veilig weten en daarom recht blijven houden op steunmaatregelen. Ook nu zij vanaf morgen weer aan de slag kunnen. Dit voorstel doet ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker samen met GroenLinks, Bij1 en CDA, en krijgt vandaag steun van een meerderheid van de Kamer.

Na maandenlange sluiting kunnen de seksinrichtingen vanaf morgen weer open. Daar heeft de ChristenUnie vragen bij. In tegenstelling tot andere contactberoepen is een registratie, reservering of het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen niet verplicht, dat maakt vrouwen kwetsbaar.

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Deze coronacrisis heeft voor veel vrouwen en mannen in de prostitutie schrijnende gevolgen. Daarom hebben wij vanaf het begin van de coronacrisis aandacht gevraagd voor deze groep. We mogen hen niet aan hun lot overlaten. Nu de seksinrichtingen weer opengaan met deze regels, moet helder zijn dat mensen in de prostitutie vanwege gezondheids- en/of veiligheidsredenen zich niet gedwongen voelen om weer werken. Daarom wil ik dat de steunmaatregelen, zoals de TOZO en de TONK, worden verlengd zodat kwetsbare mannen en vrouwen daar toegang toe houden. Het mag niet zo zijn dat zij noodgedwongen door moeten werken. Het is van cruciaal belang dat kwetsbaren in de prostitutie weten dat ze óók nu nog recht hebben op steun.”

Al eerder vroeg de ChristenUnie aandacht voor financiële steun aan vrouwen en mannen in de prostitutie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen