facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Redactie

Facebook verwijdert pro-Israël gebedspagina na cyberaanval door moslims

De Facebookpagina van The Jerusalem Prayer Team (JPT) is na bijna 19 jaar activiteit op Facebook geblokkeerd. De gebedspagina met miljoenen volgers werd door de Big Tech verwijderd nadat zij het doelwit werden van hatelijke reacties door moslimextremisten, meldt CBN News. "Het was een georganiseerde online-aanval", stelt de beheerder van de pagina Mike Evans.

Er werden miljoenen reacties door moslims geplaatst op de pagina van JPT. Volgens Evans werd dit expres gedaan om vervolgens massaal een klacht in te dienen bij Facebook en hierin te stellen dat ze de reacties nooit hadden geplaatst. "Het is listige fraude en duidelijk een opzettelijk plan van radicale moslims", aldus de paginabeheerder.

De aanval online aanval werd gelost op het pro-Israëlplatform nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnse moslimgroep Hamas vorige week opnieuw oplaaide. Mike Evans leidde de miljoenen mensen via de JPT-pagina in gebed voor Israël in deze moeilijke tijd. Miljoenen mensen plaatsten positieve gebeden op de wereldwijde pagina. Helaas werd de pagina ook gevonden door radicale moslims. Binnen twee dagen werd de pro-Israël pagina gebombardeerd met hatelijke reacties. Facebook zag noodzaak de pagina te verwijderen van hun platform.

"Facebook is al vaker beschuldigd van partijdigheid richting conservatieve media. Het blokkeren van de pagina is een voorbeeld van de extreme partijdigheid van Facebook. Naar mijn mening is dit een vorm van cyber-terrorisme en racisme", aldus Evans. Hij heeft contact opgenomen met de Amerikaanse overheid en belangrijke christelijke leiders zoals Ted Cruz en Mike Pompeo om politieke stappen te ondernemen tegen Facebook.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen