Kerk van Zweden wappert met LHBTI-vlag: "Wij zijn trans"
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Redactie

Kerk van Zweden in een persoonlijke brief: "Wij zijn trans"

Via een 'persoonlijke brief' geeft de Kerk van Zweden aan dat ze trans zijn, meldt CBN News. 'De kerk bestaat uit mensen. Onder ons zijn leden en medewerkers die zichzelf als transgender omschrijven. Om deze reden kan de kerk als trans worden gezien', staat in de brief.

De Kerk van Zweden is de grootste lutherse denominatie van Europa. In 2019 was maarliefst 56,4 procent van de Zweedse bevolking lid van de kerk. In de brief van de invloedrijke Zweedse kerkstroming wordt negatief gesproken over feministen die als man geboren vrouwen buiten bepaalde vrouwenactiviteiten en ruimtes proberen te houden. 'Dit normaliseert de haat richting transgenders. We geloven in een kerk en een God waar iedereen welkom is. Ongeacht iemands macht, nationaliteit, ethniciteit, seksuele geaardheid, sekse of genderidentiteit. We zijn allemaal anders en dat is iets goeds. God zag dat het goed was', luidt de boodschap van de kerk.

De brief van de Kerk van Zweden wordt geloofd en afgekeurd. "Dit is de druppel. De kerk is trans en trans is het nieuwe normaal. Dit is het meest vreselijke bericht wat ik ooit heb gelezen. Bedankt en tot ziens, Kerk van Zweden", schrijft een criticus op Twitter.

Zweden is een voorloper in de wereld op het gebied van genderneutraliteit en gelijkheid onder mannen en vrouwen. Het was bijvoorbeeld een van de eerste landen die in een speelgoedkrant jongens afbeelde die met typisch meisjesspeelgoed speelde en andersom. De Kerk van Zweden deed eerder al controversiële uitspraken over LHBTI'ers in de kerk. Zo werden kerken in 2017 officieel aangemoedigd om voortaan niet meer de termen Heer en Hij te gebruiken, maar de meer gender-neutrale term 'God' te gebruiken vanaf de kansel. Daarnaast bracht de Kerk van Zweden in 2019 een gids uit voor ouders en kerkelijk werkers om kinderen te leren over genderneutraliteit. Jezus werd hier als queer, noch man noch vrouw, omschreven en Jozef als travestiet.

Reacties

De Zweedse kerk zegt: “God zag dat het goed was”. Ja, dat was zo vóór de zondeval, maar helaas hebben we nu te maken met allerlei problemen zoals bijv. genderdysforie dat in essentie een identiteitsprobleem is, en dat niet kan worden ‘opgelost’ met verminkende operaties.

Triest dat men in een kerkelijke gids Jezus als queer durft voor te stellen en Jozef als travestiet. Hoe diep is men dan gezonken.

Niettemin zijn we als christenen geroepen om onze medemensen toch lief te hebben, hen niet te verwerpen, maar vooral voor hen te bidden.

Het linkse Zweden, heeft ook een linkse kerk. Dat was en is opnieuw duidelijk. Hun denken is trans, hun godsbeeld is trans, hun Bijbel is trans. Een trans evangelie, zullen we maar zeggen.

Nou geef mij maar het al oude evangelie, dat er is voor el zondaar. Maar een "trans-evangelie" is een gotspe.
K
Hoe goed het wellicht ook bedoeld mag zijn, onevenredige aandacht voor een relatief kleine groep, gaat ten koste van de rest. Voor je het weet verzuip je in het aandacht geven van allerlei groepjes mensen. In mijn woonplaats weigert de gemeente om deze reden de regenboogvlag te hijsen.

Het evangelie is voor alle mensen. Doe dan ook geen rare ingrepen of nog erger, het verbasteren van de bijbel, om een bepaalde groep te gemoed te komen. Dit is helemaal nergens voor nodig en het doet juist afbreuk van de boodschap van het evangelie.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen