Witte Huis vergadering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Patrick Goede

Biden nodigt voor het eerst atheïstische en seculiere groepen uit om mee te praten

President Biden van de Verenigde Staten heeft afgelopen week voor het eerst afgesproken met vertegenwoordigers van seculiere en atheïstische organisaties. Het laat Bidens bereidheid zien om ook met niet-religieuze organisatie om tafel te gaan. Iets wat in het christelijke Amerika nieuws is. "Eerlijk gezegd voelt het altijd alsof we geschiedenis schrijven wanneer we een keer uitgenodigd of welkom zijn", vertelt Debbie Allen van de Secular Coalition aan Religion News.

Allen vervolgt: "In het verleden zijn organisaties als de onze, die opkomen voor de belangen van niet-gelovigen, humanisten, atheïsten en vrije denkers, vaak buitengesloten geweest als het gaat om interreligieuze zaken."

Allen maakt zich nog wel zorgen over de invloed van vorige regeringen op sociale voorzieningen. Ze roept verder op te overwegen het beleid aan te passen op religieuze vrijheden en de scheiding van kerk en staat te waarborgen. President Obama nodigde in 2010 en 2013 voor het laatst afgevaardigden van niet-religieuze organisaties uit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen