Openluchtdienst: Church of God, Aylmer Canada
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Redactie

Gesloten Canadese kerk verplaatst zich naar buiten: "Niets kan Gods volk stoppen"

De Canadese politie onderneemt opnieuw actie tegen een kerk na het overtreden van de lokale coronamaatregelen. Tijdens een dienst op vrijdag 14 mei in de Church of God in Aylmer onderbraken agenten de dienst om de gemeenteleden naar huis te sturen, meldt CBN News. Voorganger Henry Hildebrandt besloot afgelopen zondag op 16 mei in de buitenlucht bijeen te komen en trok honderden bezoekers. "Niets kan Gods volk stoppen", aldus de voorganger.

Ondanks dat het gebouw van de Church of God is afgesloten door de politie, kwam de gemeente zondag toch bijeen om God te aanbidden. Op een veld in Aylmer hield de kerk een openluchtdienst. De dienst trok veel bezoekers uit de kerk en andere geïnteresseerden. "We zullen aanbidden, de Kerk moet bijeen komen", schrijft voorganger Henry Hildebrandt over de dienst op Twitter.

Momenteel mogen in Canadese kerken maximaal 10 bezoekers tegelijk aanwezig zijn. De kerk in Aylmer stond al langere tijd onder controle van de politie, omdat zij in grote getalen bijeen bleven komen ondanks de coronamaatregelen. Beide voorgangers van de Chruch of God in Aylmer moesten een boete van 10.000 Canadese dollars betalen en de kerk betaalde naast een boete van 50.000 dollar kosten van 100.000 dollar voor een rechtszaak tegen de boetes. Vrijdag werden de gemeenteleden tijdens een eredienst door de politie naar huis gestuurd. Het gebouw werd vervolgens afgesloten. Na de openluchtdienst van afgelopen zondag worden de kerk en de voorganger opnieuw beboet door de politie voor het overtreden van de coronamaatregelen.

"God is vergeten. Religie regeert al decennia en dit is het gevolg. God is vergeten en nu moeten we door deze dingen heen. Hekken worden gebouwd rond kerkgebouwen, deuren zijn op slot, voorgangers worden in de gevangenis gezet", reageert voorganger Hildebrandt. Hiermee doelt de voorganger op de verschillende incidenten zoals de arrestatie van Artur Pawlowski en James Coates en het sluiten van Trinity Bible Chapel en GraceLife Church.

Reacties

J
'De kerk hield een openluchtdienst. De dienst trok veel bezoekers uit de kerk en andere geïnteresseerden'.Zo werkt onze God dus! Hij opent wegen om mensen met Zijn reddend Evangelie bekend te maken, daar waar de overheid kerkdeuren sluit.Wij bidden voor Canada!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen