Jos en Caroline Nieuwenhuijse
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Stichting Stéphanos

Echtpaar Nieuwenhuijse voor Stéphanos uitgezonden naar Malawi

De uitzending van echtpaar Nieuwenhuijse vond op 15 mei plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Rotterdam-Zuidwijk, en werd tijdens de uitzenddienst het Woord bediend door plaatselijk predikant Ds. G.J. Baan. Deze mediteerde naar aanleiding van Psalm 55:23a; Werp uw zorg op den HEERE, en Hij zal u onderhouden. Het thema van de preek was; Davids Toevlucht, uitgelegd in drie punten:

Jos zal zich als landbouwkundige vooral op de teelt van groente richten, op en rond de Stéphanos compound in Malawi. Hiermee krijgen kinderen toegang tot gezonde groenten, kunnen er meer lokale inkomsten gegenereerd worden en wordt praktisch landbouwonderwijs voor boeren en studenten mogelijk gemaakt.

Op de compound heeft Stéphanos ook een kliniek, waar Caroline zich als verpleegkundige zal gaan richten op de gezondheidszorg van de (wees)kinderen en het adviseren op het gebied van gezonde voeding.

Na de preek werd echtpaar Nieuwenhuijse toegesproken door de voorzitter van de thuisfrontcommissie, Quintijn Aman en namens Stichting Stéphanos door directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham, én lid van Raad van Toezicht, ds. R.P. van Rooijen, Hersteld Hervormd predikant te Oosterwolde (Gld.).

Vanwege corona-omstandigheden heeft de voorbereidingstijd langer geduurd dan verwacht. Jos en Caroline vertrekken D.V. donderdag 3 juni naar Malawi.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en (Bijbel)onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen