Voorganger Tim Stephens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Redactie

Opnieuw Canadese voorganger gearresteerd voor houden van kerkdiensten: niet één besmetting in een heel jaar

Opnieuw is een Canadese voorganger gearresteerd voor het overtreden van coronamaatregelen. Voorganger Tim Stephens werd door de politie van Calgary gearresteerd nadat hij fysieke samenkomsten in Fairview Baptist Church bleef organiseren, meldt CBN News. Volgens Stephens is de arrestatie geheel onterecht, ondanks de wekelijkse kerkdiensten raakte er tot nu toe namelijk niemand uit de kerk besmet met het coronavirus door het bijwonen van de samenkomsten.

De politie scherpte de controle aan op het naleven van de coronamaatregelen nadat het aantal besmettingen in Calgary begon te pieken. In de gemeente van Stephens vonden dusver geen coronabesmettingen plaats. Toch sloegen agenten de voorganger in de boeien voor het houden van fysieke samenkomsten. De voorganger werd eerder gewaarschuwd door de politie, maar bleef gemeenteleden verwelkomen in Fairview. Het was volgens de politie een noodgreep om de voorganger te arresteren en zo ergere gevolgen voor de volksgezondheid te voorkomen.

"De beperking tot slechts vijftien aanwezigen in de kerk, wat eigenlijk de hele samenkomsten stopt, gaat tegen de wil van Christus in", reageert Stephens in een blog op de website van zijn kerk. "Door Gods genade heeft onze kerk geen enkele overdracht van COVID-19 gehad in een jaar waarin we wekelijks bijeen kwamen. We hebben degenen die ziek zijn aangemoedigd om thuis te blijven bij symptomen en gevraagd proactief te zijn en gezond te leven om ziekte te voorkomen."

Voorganger Stephens is de derde voorganger die gearresteerd werd voor het overtreden van coronamaatregelen. Ook de Pools-Canadese voorganger Artur Pawlowski en voorganger James Coates werden gearresteerd wegens het houden van fysieke samenkomsten binnen de gemeente. De kerkelijke leiders zien de maatregelen als een aanval op het geloof. "Mensen in Canada hebben het recht om samen te komen voor aanbidding", luidt de officiële reactie van de kerk van Coates nadat deze met hekken werd afgesloten. Ook de kerk Trinity Bible Chapel werd gesloten door de politie. "We willen leven in gehoorzaamheid richting God. We zijn geen criminelen", reageert de kerk uit Waterloo.

Reacties

J
Het gaat steeds duidelijker niet om coronabestrijding!
J
"De beperking tot slechts vijftien aanwezigen in de kerk, wat eigenlijk de hele samenkomsten stopt,..." Deze uitspraak van deze voorganger begrijp ik niet. Ik ben zelf voorganger en in de afgelopen lockdown hebben we elke zondag meerdere samenkomsten op rij gehad met steeds een kleine groep mensen (15-30 personen). Prachtige samenkomsten waren dat, gericht op gebed en samen delen. De samenkomsten konden niet worden gestopt, ook niet met een beperking. Gods gemeente is zoveel groter dan aantallen.
J
In hoeverre moet een overheid optreden? Voorgangers arresteren? Daar ben ik het echt niet zonder meer mee eens. Echter, ik kwam een nogal vreemd 'argument' tegen. Er zouden in die kerk geen besmettingen zijn geweest. Dus mag de overheid daarom niet optreden? Stel, ik rijd al jaren bewust en regelmatig veel te hard. Maar ik heb nooit een ongeluk veroorzaakt. Dus mag de politie mij daarom niet beboeten?
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen