Jezusbeeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Redactie

Vaccinoproep geprojecteerd op beroemd Christusbeeld Brazilië

Brazilië is één van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus. Daarom is in dit Zuid-Amerikaanse land alle hoop gevestigd op het vaccin. Ook hier zijn veel mensen echter kritisch op de vaccins. Daarom doet men er alles aan om de bevolking het belang van vaccinatie te laten beseffen. Afgelopen weekeinde werd op het bekende standbeeld Christus de Verlosser een vaccinatieboodschap geprojecteerd.

De projectie was een initiatief van een Braziliaanse actiegroep die mensen wil laten beseffen dat vaccinatie belangrijk is om uit de pandemie te komen. ‘Vaccinatie redt’ viel er in grote letters te lezen op het beeld van Christus. Veel christenen vinden het ironisch dat men er juist voor koos om de boodschap dat vaccinatie redt te projecteren op het beeld van de Man waarvan een groot gedeelte van de wereldbevolking, en het merendeel van de bevolking van Brazilië, gelooft dat Hij de Redder is. Er kwam dan ook veel kritiek op de actie.

De bewuste actiegroep zegt op haar website zich in te zetten voor het snel vaccineren van alle Brazilianen. Men wil dat dit voor september gebeurd is. Men wordt daarbij gesteund door honderden bedrijven en organisaties.

Reacties

J
Dit is blasfemie en een leugen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen