homogenezingstherapie online
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2021 door Redactie

Undercover journalist onderzoekt christelijke homogenezingstherapie: "Dit moet verboden worden"

De homoseksuele Daniel Harding, een journalist van de Sunday Mirror, ging undercover als Joe Willis en deed alsof hij worstelde met zijn seksualiteit om meer te weten te komen over homogenezingstherapie. "Het voelde alsof ik met iemand uit een sekte sprak", aldus Harding in zijn verslag over zijn therapiesessie met Matthew Grech van het christelijke therapiecentrum Core Issues Trust.

In het gesprek tussen Harding en Grech probeert Grech de homoseksuele man te helpen en geeft hij verschillende tips om om te gaan met zijn seksuele gevoelens voor andere mannen. De therapeut was in de veronderstelling dat 'Willis' worstelde met zijn seksualiteit. De worsteling was echter een dekmantel van de journalist om meer te weten te komen over homogenezingstherapie.

"Niemand wordt met homoseksuele gevoelens geboren. De grootste oorzaak van homoseksualiteit is iemands omgeving. Onze gedachten vormen patronen. Deze patronen kunnen ook worden vernieuwd. Wanneer we autoriteit nemen over ons gedachtenpatroon kunnen we onszelf dus trainen om op een andere manier na te denken", aldus Grech in de sessie. "Wanneer je deze weg bewandeld zal je zien dat je aantrekking tot mannen zal afnemen." Daarnaast gaf Harding als tip aan 'Willis' om minder verlegen te zijn en te investeren in 'gezonde vriendschappen' met andere mannen.

Harding is geschokt door zijn bevindingen tijdens de therapiesessie. "Het voelde alsof ik sprak met iemand uit een sekte. Dit is schrikbarend en moet worden gestopt", aldus de journalist. "Ik heb medelijden met Matthew en de mensen die denken dat ze geholpen worden met de dingen die hij gelooft en verkondigt. Daarnaast maakt het me boos dat hij zegt dat mijn gevoelens voor mannen niet echt zijn."

Het onderzoek van Harding roept veel reacties op. Christenen reageren op Christian Today kwaad op de manier waarop Harding zich voordeed als iemand die hulp zocht, om de hulpinstelling naar beneden te halen. Daarnaast reageren veel LHBTI'ers kwaad op de homogenezingstherapie en sluiten zij zich aan bij de mening van Harding dat het verboden zou moeten worden.


Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"
- Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
Meer over gedragscode homopastoraat »

Reacties

S
Ik geloof dat homoseksuele voorkeuren dieper gaan dan alleen wat pedagogiek. Maar in dit artikel worden geen strafbare feiten naar voren gebracht dus ik ga er vanuit dat hij die ook niet heeft gevonden. En ik kan niet zien vanuit dit artikel waarom het verboden zou moeten worden.
Moet iets verboden worden wat mensen (die worstelen met bepaalde problemen) uit hun nood kan verlossen? Hoe wreed is dat. In het verleden gemaakte fouten mogen geen argument zijn om iets te verbieden. Dat laatste zou de duivel wel willen.
Er is voor elk al dan niet vermeend psychisch ongemak een erkende therapeut en legale therapie te vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken. Behalve als je als man of vrouw moeite hebt met je homoseksuele gevoelens en als heteroseksueel wilt functioneren. Dan worden therapeuten gehekeld en lopen grote kans hun bevoegdheid te verspelen. Maar is wel eens becijferd hoeveel mensen zich dan in de wildernis gestuurd voelen omdat ze niet geholpen worden en er in het uiterste geval een eind aan maken?
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen