Israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Redactie

PVV Urk wil Israëlische vlag hijsen bij gemeentehuis: "Teken van broederschap"

Aankomende donderdag wordt in de gemeenteraad van Urk besproken of men de vlag van Israël gaat hijsen bij het gemeentehuis. Dit is een voorstel van de lokale PVV. De partij heeft hiervoor de motie ‘Steun Israël’ ingediend.

“Laten we vanaf Urk een ander geluid laten horen dan wat er vanuit de rest van ons land te horen is”, reageert fractievoorzitter Hendrik Wakker. Hij doelt daarmee op de talloze pro-Palestina demonstraties die de afgelopen dagen werden georganiseerd. Op Urk besloot een flink aantal inwoners reeds om de Israëlische vlag buiten te hangen, maar als het aan de PVV ligt gebeurt dit dus ook officieel bij het gemeentehuis "als teken van broederschap". Het is de bedoeling dat de vlag gehesen wordt naast de Urker vlag.

In de motie stelt de PVV onder meer dat Urk en Israël “van oudsher een bijzondere band hebben” en dat “in de rest van Nederland en in de media veelal de Palestijnse zijde gekozen wordt”. Men vindt daarom dat er als “broedervolk steun uitgesproken moet worden richting de staat Israël”. De motie wordt donderdag ingediend.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Wanneer gaan de kerken in Nederland de Israelische vlag hijsen?

Wat ik me vaak afvraag, zeker in deze tijd waarin de vijandigheid jegens God en zijn (eigen of aangenomen) volk steeds idiotere vormen aanneemt: Waar of bij wie zou ik kunnen onderduiken, als het zover gaat komen?Welnu: Hier!
R
Wat goed dat Urk dit doet! Rest van Christelijk Nederland blijft aardig stil...

We hebben net de Holocaust herdacht en dat nooit meer zeggen we, en zie nu weer de afschuwelijke haat tegen het Joodse volk en Nederland zwijgt en neemt het nog eerder voor de Palestijnen op....
Toon meer reacties (1)