Robbie Hageman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Hour of Power

Kickbokser Robbie Hageman kwam in de gevangenis tot geloof: "God als U bestaat, laat mij dan vrij"

Kickbokser Robbie Hageman belandde in de cel toen kennissen van hem een overval pleegden met zijn auto. Daar vond hij een boekje over Jezus. Hij kwam daarna onverwachts snel vrij en besloot direct die zondag erop naar de kerk te gaan. “Jezus is de weg heette dat boekje. Ik vergeet het nooit meer.”

Robbie vertelt hoe hij in de gevangenis terechtkwam: “Ik leende mijn auto vaker uit. De jongens die hem op dat moment leenden hebben een poging tot overval gedaan met een wapen. Drie dagen later stond het arrestatieteam bij mij in de kamer. Ik ben van mijn bed gelicht en met grof geweld opgepakt. Geheel onterecht, dat is achteraf ook gebleken gelukkig.”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Bijbel
In de isoleercel in Rotterdam stuit Robbie op een boekje. “Dat boekje heb ik de eerste dag gewoon laten liggen. Maar de tweede dag, je verveelt je na 24 uur ontzettend, heb ik het toch maar gepakt. Het was geen dik boek. Maar er stond in: Waar je ook bent, je moet bidden en een Bijbel hebben. De derde dag dat ik vastzat kwamen ze met boeken dus toen vroeg ik om de Bijbel. Ik legde de Bijbel op mijn tafeltje, vouwde mijn handen en ging op mijn knieën voor mijn bed. Ik bad: ‘God als U bestaat, laat mij dan vrij. Dan ga ik elke zondag, de rest van mijn leven, naar de kerk. Op dat moment werd er op de deur geklopt en zeiden ze: ‘Meneer Hageman, u bent vrijgelaten’.”

"Dat bleek een kwaadaardige tumor te zijn, hij zat al te diep om hem helemaal te verwijderen"

Dat gegeven verbaast Robbie ten zeerste. “Mijn advocaten dachten dat ik drie jaar moest zitten voor medeplichtigheid vanwege het lenen van mijn auto. Waarschijnlijk met goed gedrag een jaar. Omdat ik ook niet heb gezegd aan wie ik de auto heb uitgeleend. Dus toen ze aanklopten met de boodschap dat ik was vrijgelaten zei ik: ‘Weet u waar ik zondag naar toe ga?’ Ze dachten dat ik op stap zou gaan maar ik zei: ‘Nee, naar de kerk!’. Mijn gebed was verhoord dus vanaf dat moment ben ik elke week naar de kerk geweest.”

Glory
Robbie krijgt uiteindelijk in 2018 een contract bij de grootste internationale kickboksorganisatie ‘Glory’. Daar neemt hij het op tegen de zeven kilo zwaardere Russische vechter Menshikov. “Mijn trainer zei gelijk: ‘Die jongen is veel te zwaar. Dat moeten we niet doen, dat is niet slim’. Hij sloeg me knock-out in de eerste ronde. Het licht ging uit. Van de organisatie moet je daarna een hersenscan doen. Ze constateerden dat ik een gezwel in mijn hoofd had. Dat bleek een kwaadaardige tumor te zijn, hij zat al te diep om hem helemaal te verwijderen. Dus ik ben ongeneeslijk ziek, hij gaat nooit meer weg.”

Robbie moet vervolgens onder het mes om de tumor gedeeltelijk weg te laten halen. “Ik bleef heel rustig eigenlijk. Ik bid elke avond voor mijn kinderen, mijn vrouw en mijn familie. Maar nooit voor mezelf. Dus ik dacht: ‘Eigenlijk worden mijn gebeden verhoord. Want het is met mezelf aan de hand’. Toen ze zeiden dat ik nooit meer de ring in kon vond ik dat wel erg. Want dan stopt je carrière opeens op je 27e. Dan ben je eigenlijk juist op je sterkst.”

Toch blijft Robbie er, ondanks de nare omstandigheden, rustig onder. “Filippenzen 4:6 leert mij om mij geen zorgen te maken. Filippenzen 1:22 zegt: ‘Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst’. Voor mij is dat dus ook pure winst. Ik heb dit liever zelf dan dat mijn ouders of mijn kinderen het hebben.” 

Reacties

Mijn dag wás al goed...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen