Alice Cooper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 juli 2021 door Patrick Goede

Rockartiest Alice Cooper over alcoholverslaving: "God nam het weg"

Rockartiest Alice Cooper spreekt in een interview met Page Six openhartig over zijn geloof in Jezus Christus. Ook al lijken zijn optredens soms meer op een 'horrorshow', de artiest is naar eigen zeggen een toegewijd christen en een echte familieman. En hij kwam van zijn alcoholverlsaving af. "Ik heb nooit een cursus gedaan van AA. Iedereen zegt dan: 'Wat heb jij een wilskracht.' Nee, zeg ik dan, God heeft een grote wilskracht. Hij nam het weg", aldus Cooper.

De inmiddels 73-jarige rockartiest is nog altijd samen met zijn vrouw. Ondanks dat ze een jaar uit elkaar waren. "Mijn grootouders waren 76 jaar getrouwd. Haar en mijn ouders waren allebei meer dan 50 jaar getrouwd. Als je trouwt dan is dat het voor de rest van je leven. Ik neem haar nog steeds af en toe mee naar een goedkoop hotel."

Ook al stond het drankgebruik van Cooper zijn functioneren niet in de weg, toch besloot hij te stoppen. Maar dus niet vanuit eigen kracht. "Mijn vader was een voorganger, de vader van mijn vrouw was een voorganger. Dus er werd heel sterk voor mij gebeden. Toen ik op een gegeven moment bloed ophoeste, greep mijn vrouw mij bij m'n oorlel en zei: 'Het feest is voorbij.' De dokter was verbaasd dat ik het stoppen met drinken kon opbrengen en geen flessen verborg. Hij vond het een wonder. Maar ik had totaal geen behoefte meer aan drank. God nam het bij mij weg."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen