vandalisme kerk new york
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2021 door Redactie

Kerk in New York vernield: honderden gelovigen komen bijeen voor gebed

Uit solidariteit komen honderden gelovigen in New York samen om te bidden voor een belaagde katholieke kerk. Het kruis van de St. Athanasius Kerk in Brooklyn werd omver gegooid en een Amerikaanse vlag werd voor het gebouw in brand gestoken, meldt de Christian Post. 'Dit is duidelijk een daad van haat richting de katholieke kerk, niet alleen onze gemeente', plaatst de kerk op Facebook over het vandalisme.

Op korte termijn kwamen veel gelovigen uit New York de avond na het vandalisme samen om te bidden voor de kerk. 'Wat een opkomst! We zijn één gemeenschap! We zijn één familie! We houden van elkaar', aldus de St. Athanasius Kerk op Facebook.

De priester van de gemeente Monsignor David Cassato noemt het vandalisme een 'daad van haat'. "Haat heeft nooit het laatste woord. Wij hebben het laatste woord en wij moeten de boodschap van Pasen delen. Dit is een boodschap van liefde, hoop en vergeving", aldus Cassato.

De kerk zamelt geld in om de opgelopen schade te herstellen. 'Samen voelen we het verdriet en de rouw om de gebeurtenis. Het kruis viel, maar we geloven dat wanneer wij ons verdriet delen, we alleen maar sterker zullen opstaan door Christus. Laten we helpen de kerk te herstellen die ons door onze moeilijke tijden heen heeft geholpen', staat bij de online crowdfund van de St. Athanasius Kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen