christelijke weduwe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2021 door Patrick Goede

Moslims branden herbouwd huis van christelijke weduwe plat in Oeganda

Een weduwe die vijf jaar geleden met haar kinderen op de vlucht sloeg nadat haar man was onthoofd door radicale moslims, heeft opnieuw huis en haard moeten verlaten. Haar herbouwde huis is in Oeganda door moslimextremisten in brand gestoken. "Rond 4 uur 's ochtends hoorde ik mensen praten bij de deur: 'Haar man heeft ons geloof verraden, we moeten de hele familie van kant maken'."

In september 2015 werd de man van Kanifa Namulondo onthoofd door moslimextremisten, meldt Morning Star News. In januari jl. keerde het gezin pas voor het eerst weer terug naar het huis. Met behulp van vrienden werd het huis dat ze vijf jaar geleden verlieten herbouwd. Eind april trokken ze in het nieuw verbouwde huis. 

Op de morgen van de brand was er volgens Kanifa, die ook in 2015 tot geloof kwam in Jezus Christus, een opmerkelijk vroege oproep tot gebed voor moslims. Al rond half 4. Zij en haar kinderen konden tijdens de brand ontsnappen via de achterdeur. Ze verborgen zich in de badkamer van de buren. De wanhoopskreten van de buren zorgden er uiteindelijk voor dat de moslimextremisten er vandoor gingen. 

Buurman Musana Kyakwita, in wiens huis het gezin zich verstopte, zegt dat het gezin in grote angst zijn toevlucht heeft gezocht in een ander onderkomen buiten de provincie. Zij zullen zich vanwege de dreiging elders moeten vestigen volgens Kyakwita, die vroeger een garage runde met hun omgekomen vader. 

Reacties

Het wordt al erger.ik vind dit echt vreselijk voor die vrouw

Ik zal voor uw bidden

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen