Arjan de Kok
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 mei 2021 door Redactie

Christelijke fractievoorzitter keert Forum voor Democratie de rug toe

Arjan de Kok, fractieleider van Forum voor Democratie (FVD) in de Provinciale Staten van Gelderland, verlaat de partij van Thierry Baudet. De Kok laat op Twitter weten dat hij het niet eens is met de poster van FVD over Bevrijdingsdag. Op het affiche wordt een vergelijking getrokken tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen.

Ook in de inhoud van een essay van Baudet, waarin de FVD-leider de poster en het nut van het veroorzaken van ophef verdedigt, kan De Kok zich niet vinden. Het essay en de poster hebben de Gelderse politicus doen beseffen "dat Forum voor Democratie niet meer de partij is waar ik mij vierenhalf jaar geleden met hart en ziel voor ben gaan inzetten".

"Mijn Gelderse Statenfractie is van mijn beweegredenen op de hoogte. Ik zal mij als onafhankelijk Statenlid blijven inzetten voor de belangen van de Gelderlanders en Gelderse ondernemers", twitterde De Kok.

Begin dit jaar sprak CIP.nl uitgebreid met hem over hoe hij zijn christelijk geloof verbindt met het partijlidmaatschap van FVD. "We werken niet allemaal voor een christelijke baas", maakte De Kok duidelijk. "Ik geloof in de scheiding van kerk en staat. We zijn wel in de wereld, maar niet van deze wereld, zo wordt vaak gezegd. Maar je kunt het ook omdraaien: we zijn niet van deze wereld, maar we zijn nog wel ín deze wereld. We moeten uit ons coconnetje durven stappen."

Donderdag maakte Tweede Kamerlid Wybren van Haga bekend dat hij zich met twee andere Kamerleden afsplitst van de fractie van FVD. Van Haga wil niet zoals Baudet taboes doorbreken in de politiek. De poster van FVD over 5 mei is voor Van Haga een voorbeeld van zo'n taboe.

Lees het volledige CIP-interview met Arjan de Kok: "God staat boven alle partijen".

Reacties

W
@Joop Fennis

FvD ziet als geen enkele andere politieke partij hoe de politiek systematisch en structureel democratische verworvenheden buitenspel zet. Feitelijk loopt de rest van de politiek (met als tweede uitzondering de PVV) blind achter het globalisme van de NWO aan.
W
-2- @Joop Fennis en @Bert Wiltink

Een uitstekende verhandelijng over het belang van Thierry Baudet door Jan Bennink (schrijver, dichter columnist) : https://www.youtube.com/watch?v=rv7KxUxLJ5Q
B
Uiteindelijk is de kiezer de dupe van jou naïviteit door achter deze niet corrigeerbare narcist aan te lopen. Jammer!

Het had je gesierd de zetel nu op te geven in plaats van doorgaan als onafhankelijk Statenlid. Nu pleeg je ook nog zetelroof want deze zetel dank je aan de partij die je verlaat.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen