In Oeganda is een christelijke pastor vermoord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 mei 2021 door Geerten van Breugel

Oegandese kerkstichter vermoord om meedoen aan discussie over islam en christendom

De keuze om moslims het geloof te vertellen heeft voor een Oegandese pastor noodlottige gevolgen gehad. Thomas Chikooma, die naar verluidt vijftig gemeenten stichtte in het land, werd vermoord toen hij tijdens een publiek debat over het christelijke geloof en de islam zijn standpunten uitlegde. De pastor werd, zo vertelt zijn zoon aan Morning Star News, dood gevonden, nadat extremistische moslims hem om uitleg vroegen.

Pastor Chikooma deed in zijn eigen woonplaats, Pallisa, mee aan een debat over het christendom en de islam. Toen na zijn verweer voor de Bijbel meerdere moslims tot geloof kwamen, begonnen boze moslims 'Allah Akbar' te roepen (Allah is groot, red.) en maanden ze de pastor te vertrekken uit de openbare ruimte, zo vertelt zijn familie.

"Twee motorrijders passeerden ons op onze weg naar huis", vertelt  de zoon van de pastor, "gekleed in islamitische gewaden, en bleven op een paar honderd meter van ons huis wachten." Toen de voorganger onraad rook, besloot hij met hen te praten en vroeg zijn zoon op afstand te blijven. "Gelijk begonnen de mannen over het debat en ze sloegen mijn vader", vertelt de zoon. "Ik werd bang en vluchtte door onze casaveplantage naar huis."

Toen zijn moeder, Jessica Naikomba, pas een uur later thuiskwam, besloten ze samen met buren de pastor te zoeken. Even later vonden ze het onthoofde lichaam van de man, ook zijn tong was uit zijn mond gesneden.

In het Afrikaanse land geldt officieel vrijheid van religie, ongeveer 12 procent van de inwoners is moslim. In sommige delen van het land wonen veel meer moslims dan in andere delen, waardoor de spanning daar kan oplopen.

Reacties

Er is maar één woord voldoende om dit te duiden: ISLAM!Zelfde gebeurt in Israël, in 10tallen islamitische landen en ook in EU.

Duitsland veel aanvallen op Joodse eigendommen.

In Frankrijk mogen islamieten niet meer demonstreren, want loopt uit op anti joodse actie.De islam is een gevaarlijke ideologie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen