‘Wat zegt Jezus over de eindtijd?’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door Redactie

Israël en de Bijbel houdt online conferentie: ‘Wat zegt Jezus over de eindtijd?’

In Mattheüs 24 gaat de Heere Jezus uitgebreid in op de laatste dagen en welke gebeurtenissen er zullen plaatsvinden voordat Hij terugkomt. Op 14 en 15 mei gaan David van Wijck en Christian Stier in vier studies vers voor vers door de eindtijdrede. De conferentie is hier live te volgen.

Vrijdagavond (14 mei)
20:00 uur Studie 1: ‘Inleiding’ Matt. 24:1-3 | David van Wijck

Zaterdagochtend (15 mei)
09:30 uur Studie 2: ‘Begin van de weeën’ Matt. 24:4-14 | Christian Stier

11:15 uur Studie 3: ‘De Grote Verdrukking’ Matt. 24:15-22 | David van Wijck

Zaterdagmiddag
14:00 uur Studie 4: ‘De wederkomst van Christus’ Matt. 24:23-31 | Christian Stier

De presentaties zijn vooraf hier te downloaden.

Over de conferentie
Het afgelopen jaar heeft het coronavirus onze samenleving flink ontwricht. Al vrij snel riep dit vragen op over hoe we de pandemie moeten plaatsen in het licht van de eindtijd.

In Mattheüs 24 gaat de Heere Jezus uitgebreid in op de laatste dagen en welke gebeurtenissen er zullen plaatsvinden voordat Hij terugkomt. Hij spreekt ook over ‘besmettelijke ziekten’. Heeft Hij het hier al over het coronavirus? Tijdens de conferentie gaan we vers voor vers door de eindtijdrede van de Heere Jezus. We kijken naar de context van het Mattheüsevangelie, maar ook naar de huidige ontwikkelingen en naar wat er nog komen gaat. Natuurlijk houden we daarbij ook rekening met de Joodse context in de Bijbel, en kijken we ook naar de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
Tijdens de studies proberen we ook duidelijk te maken hoe je vanuit de Bijbel tot gedegen uitleg komt. Hierdoor leer je om ook zelf met de Bijbelse profetieën aan de slag te gaan, daarin evenwichtig te blijven en om theorieën te toetsen aan de Bijbel.

David van Wijck en Christian Stier zijn verbonden aan Stichting Israël en de Bijbel. Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde bijbelverspreiding onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen