Persconferentie Rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door Redactie

PKN wijst op organiseren openluchtkerkdiensten als versoepelingen doorgaan

Op maandag 17 mei wordt duidelijk of de versoepelingen die tijdens de corona persconferentie op 11 mei zijn aangekondigd doorgang vinden. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) publiceerde naar aanleiding van de persconferentie een nieuwe update.

De versoepelingen die vanaf 19 mei ingaan houden onder meer in dat sekswerkers aan de slag mogen gaan en dat terrassen open mogen van 06.00 tot 20.00 uur. Mochten de cijfers toch nog tegenvallen, dan zal het kabinet maandag op de pauzeknop drukken, zei Rutte. "We denken niet dat het zover komt, maar we moeten er wel rekening mee houden." Het OMT wil pas een verruiming als de instroom in de ziekenhuizen daalt met 20 procent. 

'Mochten de versoepelingen daadwerkelijk doorgang vinden dan kunnen gemeenten vanaf 19 mei eventueel ook openluchtkerkdiensten organiseren', laat de PKN weten. 'Bij openluchtdiensten mogen maximaal 30 personen (excl. medewerkers) aanwezig zijn en gelden alle overige basismaatregelen zoals anderhalve meter afstand etc.. De 10%-regeling uit de routekaart voor kerken die geldt voor kerkgebouwen is hierop niet van toepassing. Ook gemeentezang in openluchtdiensten wordt ontraden.'

'Momenteel bevinden we ons nog steeds in de situatie ‘zeer ernstig’. Pas als de derde stap in de versoepelingen wordt gezet (tijdens de persconferentie op 1 juni wordt dit waarschijnlijk helder) verschuift de situatie naar 'ernstig'. Wanneer de situatie verschuift naar 'ernstig' komen we met nieuwe informatie, onder andere over de (on)mogelijkheden rond gemeentezang', aldus de PKN.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
"Bij openluchtdiensten mogen maximaal 30 personen (excl. medewerkers) aanwezig zijn (...) De 10%-regeling (...) is hierop niet van toepassing. Ook gemeentezang in openluchtdiensten wordt ontraden." Als dit de letterlijke tekst is en ook zo bedoeld is, dan kan er in de openlucht dus nog minder dan in een kerkgebouw? Dat kan toch niet waar zijn?!