Moslim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2021 door Patrick Goede

Deze moslims bekeerden zich tijdens de Ramadan: "Ik hoorde voor het eerst dat God van mij hield"

Open Doors deelt drie prachtige getuigenissen van moslims die tijdens de Ramadan Jezus toelieten in hun leven. Zo is er het verhaal van Roman* uit Kazachstan: "Ik zag mijzelf als een toegewijde moslim en zag christenen als verraders van het echte geloof. Maar ik voelde mij altijd schuldig. Ik dacht dat ik Gods aandacht moest verdienen."

Om zijn toewijding aan de islam te tonen besluit Roman tijdens de ramadan een baptistengemeente te bezoeken om daar de dienst te onderbreken. Hij wil christenen met zijn vragen aan het twijfelen brengen. "Ik wilde mijn geloof in Allah bewijzen."

Uiteindelijk raken de woorden van de voorganger Roman dusdanig dat hij niet volhardt in zijn voorgenomen plan. "Voor het eerst hoorde ik over een God die van mij hield. Ik wist niet dat de almachtige God van mij hield ondanks dat ik niet perfect ben. Ik voelde mij altijd schuldig en dacht dat ik Gods aandacht moest verdienen."

Uiteindelijk komen de tranen van geluk en geeft Roman zijn leven op dat moment aan Jezus. Hij wilde christenen ontmaskeren maar werd zo zelf ontmaskerd. Hij is blijer dan ooit. "Ik wil nooit meer terug naar mijn oude geloof."

Fatima
Net als Roman was Fatima ook een toegewijde moslim. In Tsjetsjenië waar Fatima leeft worden veel christenen vervolgd. Fatima bad vijf jaar lang dagelijks haar islamitische gebeden voor genezing en verlichting van haar zorgen. Ze had veel last van nachtmerries en sliep slecht.

"De islamitische gebeden hielpen mij niet", vertelt Fatima. Ze wordt uiteindelijk uitgenodigd voor een christelijke gebedsgroep door een christelijke vriendin die haar nood ziet. "Ik weigerde in het begin om daar heen te gaan. Ik zag mezelf als toegewijde moslim en het zou verraad zijn om met christenen af te spreken, zeker tijdens de heilige maand van de ramadan."

Ze vervolgt: "Maar ik kon niet langer dealen met mijn omstandigheden en ging er uiteindelijk toch heen. Alles wat ik daar hoorde raakte mijn hart. Maar ik weigerde Jezus aan te nemen, ik wilde de islam niet verlaten. Twee weken later kwam ik tot het besef dat mijn oude geloof mij niet ging helpen. Ik wist dat ik iets moest doen omdat de duivel mij anders te grazen zou nemen. Ik ging terug naar de gebedsgroep en gaf mijn leven aan Jezus en vroeg Hem mij te genezen. Ik dacht dat ik mij schuldig zou voelen richting de islam maar er was geen schuldgevoel. Toen ik thuiskwam voelde ik zoveel vrede en vreugde. Ik sliep zo heerlijk die nacht: geen angst, geen paniek en geen nachtmerries."

"Ik blijf maar denken: 'Wat als die vriendin mij niet had uitgenodigd tijdens de ramadan?'. Ik bid nu voor andere moslims dat zij Jezus mogen leren kennen", aldus Fatima.

Hadija
Hadija* komt uit Turkmenistan en werd ook geholpen door een vriendin. Ze werd onderdrukt door haar man om veel te bidden en te vasten tijdens de Ramadan. Zo zou hij in de gunst komen bij Allah. De vriendin van Hadija bezocht haar en zei dat ze altijd tot Jezus kon bidden en dat Hij haar zou horen.

"Dit was zo'n openbaring voor mij", zegt Hadija. "Dat mijn God en mijn Maker met mij wilde praten. Dat raakte mij diep." Maar Hadija leefde nog steeds met haar moslimman. "Mijn man zou mij vermoorden als ik mij zou bekeren tot het christendom."

Tijdens het dagelijks gebed verstopt Hadija nu een Bijbel in haar jurk en leest ze eruit. Ze bidt op haar gebedsmat tot Jezus. "Ik bid nu in de naam van Jezus. Ik vind het zo heerlijk dat ik het overal en altijd doe. Het heelt mijn hart en geeft mij liefde voor anderen."

*De namen zijn om veiligheidsredenen veranderd.

Reacties

R
Mooi en bedankt voor het delen!
Er is op dit moment een grote opwekking in Iran

Er zijn al duizenden tot geloof gekomen in Jezus

Zij zagen Jezus in hun droom

Amen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen