Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door Redactie

Onderzoek: grote ontevredenheid onder 'white evangelicals' over beleid Biden

Driekwart van de Amerikaanse white evangelicals is tegen de beleidsvoering van president Biden tot nu toe. De christenen vormen volgens een recent onderzoek van Pew Research Center naar de tevredenheid over het beleid van Biden de grootste groep ontevreden Amerikaanse religieuzen, meldt de Christian Post.

Onder de ontevreden evangelicals zijn protestanten het minst te spreken over de Democratische president. De meerderheid (53 procent) van de witte protestanten geeft aan het beleid van de president af te keuren. Zwarte protestanten waren positiever over de Amerikaanse president en slechts 8 procent van deze groep is het niet eens met de presidentiële beslissingen van Biden tot nu toe.

"Zwarte protestanten, Spaanstalige katholieken en niet-religieuze Amerikanen hebben in de regel Democratische voorkeuren. Witte evangelicale protestanten zijn de meest standvastige Republikeinse religieuze groep in de Verenigde Staten en zijn Republikeinse standpunten sterker gaan steunen in de afgelopen jaren", vermeldt het Pew onderzoek.

De ontevredenheid komt volgens het onderzoekscentrum niet als een verrassing. In de afgelopen jaren werd duidelijk dat de Republikeinse ex-president Trump sterk werd gesteund door zijn witte christelijke achterban. Toen het duidelijk werd dat hij de verkiezingen zou verliezen protesteerden veel Republikeinen, waaronder veel witte evangelicals, tegen de verkiezingsuitslag, wat uit de hand liep en leidde tot de bestorming van het Capitool in Washington. Tijdens de verkiezingen steunde 87 procent van de ondervraagden Republikeinse presidentskandidaat Trump en slechts 11 procent stemde op Biden.

Reacties

M
Ik vraag me af hoe je überhaupt tevreden kan zijn met een president die daar niet hoort te zitten. Een president die daar overduidelijk door ongekende verkiezingsfraude terecht is gekomen, maar dat terzijde. Al ben ik dan uitermate kritisch; hij heeft, met de erkenning van de genocide op de Armeense bevolking door de Turken, tenminste nog iets goed gedaan!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen