Steven Poot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 mei 2021 door Steven Poot

Sommige christenen geloven dat deze week hun hemelvaart plaatsvindt

De wederkomst van Christus blijft ons als christenen al eeuwen bezighouden. Hoewel vele christenen aangeven de hoop te hebben dat Hij snel terugkomt, is er ook vaak de terughoudendheid in de ‘maar’ die er vrijwel altijd op volgt. ‘Ik hoop dat Hij snel terugkomt, máár dat kan nog wel een tijd duren.’ Of: ‘…maar, Hij komt als een dief in de nacht, dus we weten het niet.’

Er is ook een andere groep die in de Bijbel precies denkt te lezen wanneer Jezus terugkomt en daar ook veelvuldig voorspellingen over doet wanneer dat dan precies zou zijn. In de tweede eeuw na Christus werden er al voorspellingen gedaan wanneer Jezus exact terug zou komen (bijvoorbeeld door Montanus) en in de afgelopen tweeduizend jaar zien we dat met vlagen opkomen: iemand die zegt een profeet te zijn en precies te weten wanneer Hij terugkomt. Enkele van deze voorspellingen heb ik samen met twee vrienden al eens besproken (zie de video onder deze alinea), maar komende periode staat er wederom een aantal data op de lijst wanneer Hij dan echt zal terugkomen. Eén ervan is komende hemelvaart.

Opname vóór 14 mei
Op 14 mei 1948 werd de staat Israël gesticht en door velen werd dat gezien als een goddelijk ingrijpen in de wereldgeschiedenis, waarbij de klok begon te tikken. Vanaf dat moment zou ‘die generatie’ de wederkomst gaan meemaken (gebaseerd op Mat. 24:34). De generatie van 40 jaar kwam en ging. Gepaard met enorm veel valse hoop en verwachting, maar vooral teleurstelling. Eveneens de generatie van 50 en 70 jaar gingen voorbij en nu is daar de 80 jaar! (zie Psalm 90:10)
Tenminste: 80 jaar tot de wederkomst, waarvoor, zo rekent men, nog zeven jaar verdrukking moet komen. Kortom: 73 jaar na 14 mei 1948 moet de Opname zijn geweest. Vóór 14 mei 2021 dus.

Profetische woorden in de Bijbel worden een lachertje in plaats van een bemoediging.

Nu wil ik hier geen namen noemen van predikers, want het gaat er niet om wié het zegt, maar wel over wat die personen er dan mee gaan doen. Het moge duidelijk zijn: ik geloof niet dat de opname deze week gaat plaatsvinden. Ik geloof dat deze ook nooit zal komen. Waar ik wel in geloof is dat God betrokken wil zijn in ons leven, maar ook dat Hij ons de verantwoordelijkheid geeft om Zijn Woord te verkondigen en mensen dichter bij Hem te brengen. Telkens maar roepen ‘Hij komt dit jaar!’, waarop mensen reikhalzend uitkijken en daarna in een put van teleurstelling zinken, is niet die verantwoordelijkheid nemen. Profetische woorden in de Bijbel worden een lachertje in plaats van een bemoediging.

Dus, christelijke profeten of sprekers die hebben gezegd “vóór 14 mei 2021 is de Opname geweest!”, ik wil u oproepen tot het nemen van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor uw uitspraken, voor uw profetische uitleg, maar vooral als dit foutief mocht blijken te zijn. Vertrouwen komt door eerlijk zeggen ‘ik had het fout’ en misschien niet meer publiekelijk dergelijke zaken proclameren. Net als dat ik dat publiekelijk zal toegeven als ik me deze week op een veel legere aarde zal bevinden.

Dus bij deze doe ik mijn voorspelling en/of profetie waar u mij aan mag houden. We zullen na 14 mei 2021 twee dingen rijker zijn: een hoop teleurstelling én de voorspelling dat een generatie toch 100 of 120 jaar is...

Steven Poot (29) combineerde zijn master Religie & Conflict de afgelopen jaren met de eindtijd als specialisatie. Als eindtijdtheoloog is hij afgestudeerd op zowel de Joodse als christelijke toepassing van de profetieën van het boek Daniël in de eeuwen voor en na Christus, en met name in de gebeurtenissen rondom de vernietiging van de Joodse Tempel in 70 na Christus.

Reacties

A
"Het moge duidelijk zijn: ik geloof niet dat de opname deze week gaat plaatsvinden. Ik geloof dat deze ook nooit zal komen . . . " Meneer Poot heeft een belangrijk deel van zijn opleiding kennelijk overgeslagen!
Welke eindtijd-doctrine/theorie (als ik het zo mag zeggen) er op na houdt is het volgens mij belangrijker om bereid te zijn en de tekenen te onderscheiden zodat deze dag je niet zal overvallen als een dief in de nacht. Wees ook niet één van die spotters aan het eind der tijden die zullen zeggen waar is de belofte van Zijn komst. Maar wees ook niet verbaasd als Hij eerder komt als dat je verwacht. Verwachtte ook Paulus niet dat Jezus in zijn tijd terug zou komen ?
M
Hoe zou Jezus het vinden als wij niet verlangend naar Hem uitzien?? Als de bruid niet naar de bruidegom verlangt, ooit over na gedacht???

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen