rakettenregen Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door Redactie

Segers en Van der Staaij uiten afschuw over rakettenregen in Israël

Gewapende Palestijnen hebben sinds maandagmiddag vanuit de Gazastrook meer dan duizend raketten afgevuurd op Israël. Dat zegt het Israëlische leger, dat spreekt over 1050 raketbeschietingen in 38 uur. De Israëlische luchtverdediging haalt veel projectielen neer, maar dat lukt niet in alle gevallen. In Nederland reageren christelijke politici geschokt op de rakettenregen: "Niets rechtvaardigt het afvuren van honderden raketten op Israëls dichtbevolkte gebieden."

Het geweld tussen Israëliërs en Palestijnen laaide de afgelopen dagen weer op. Er vielen zeker 35 doden in de Gazastrook, onder wie ook kinderen. Ook kwamen vijf mensen om het leven in Israël. Dat voert op grote schaal luchtaanvallen uit op doelen in de Palestijnse enclave aan de kust. Aan beide kanten van de grens moeten burgers schuilen voor de aanhoudende beschietingen.

'Geschokt door beelden van massale raketaanvallen vanuit Gaza op onschuldige burgers in Israël', reageert SGP-leider Kees van der Staaij. 'Van het cynisme van Hamas van wapenopslagplaatsen in flatgebouwen. Dit geweld moet veroordeeld en gestopt worden!' Gert-Jan Segers namens de ChristenUnie: 'Wat je politieke of juridische probleem met Israël ook moge zijn, niets rechtvaardigt het afvuren van 500+ raketten op Israëls dichtstbevolkte gebieden! Alleen de oprechte aanvaarding van de blijvende aanwezigheid van de ander -Jood en Palestijn- kan dit conflict beëindigen.'

De raketbeschietingen en bombardementen volgden op dagenlange rellen in Jeruzalem. Daar was onrust ontstaan over de geplande uitzetting van Palestijnse gezinnen in het oosten van de stad. 'Tevens is het al weken onrustig rond de Damascuspoort en op de Tempelberg, waar er al eerder schermutselingen waren tussen de politie en Palestijnse oproerkraaiers', maakt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) duidelijk. 'Ook de politieke instabiliteit in zowel Jeruzalem als Ramallah helpt niet mee met het verminderen van de spanningen.'

Het is te simplistisch om te stellen dat de uitzetting van Palestijnse gezinnen de enige aanleiding is van de opgelaaide spanningen. 'Geen woord over de recente trend van niet-uitgelokte aanvallen door Palestijnen op Joodse Israëli's; geen woord over de onophoudelijke ophitsing door Palestijnse politici, religieuze leiders en media; en ook geen woord over het feit dat de frequentie van Palestijns terrorisme eigenlijk altijd toeneemt tijdens de Ramadan', schrijft publicist Emanuel Miller in dit commentaar over eenzijdige berichtgeving in sommge media. Met dit achtergrondartikel doet ook Israël Today een poging om de huidige onrust te duiden.

In Zuid-Israël moeten mensen schuilen voor de honderden raketten die vanuit Gaza op Israël worden afgevuurd. Kay Wilson, zelf overlevende van een terreuraanslag, schrijft op haar Facebookpagina: "De sirenes gaan de hele dag door. Binnen een uur vielen 200 raketten op kustplaatsen, bijna 400 in totaal sinds gisteren 18.00 uur. Hamas richt de raketten op scholen, appartementen, ziekenhuizen en burgerdoelen. Er is enorme schade aan eigendommen en er vallen slachtoffers. Er is geen ander land ter wereld dat deze oorlogsmisdaden over zich heen zou laten komen, en zich tegelijk ook moet verdedigen voor de zelfingenomen internationale media, voor de "misdaad" van het terugvechten", citeert Christenen voor Israël.

Het einde van het geweld lijkt nog niet in zicht te zijn. Het Israëlische leger maakte woensdag via Twitter bekend sleutelfiguren binnen de inlichtingentak van Hamas te hebben gedood. Ingewijden zeggen dat Egypte en Qatar proberen een bemiddelende rol te spelen, zoals ze in het verleden ook hebben gedaan. De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken zei echter tijdens een spoedzitting van de Arabische Liga dat "uitvoerig" is geprobeerd om Israël en andere landen te benaderen. "We kregen niet de benodigde reactie."

Op onderstaande beelden is hoe het afweersysteem van Israël tientallen raketten uit de lucht haalt:


Christenen reageren op sociale media als volgt op de actuele ontwikkelingen:


Conflict Israel-Palestijnen
- Van der Staaij en Segers over Israëlisch-Palestijns conflict: "Partijen moeten met elkaar om tafel"
- Palestijnse voorganger Munir Kakish roept christenen op om voor vrede te bidden
- Een wapenstilstand is geen haatstilstand
- Wat de oorlog tussen Israël en Hamas tot christenen te zeggen heeft
- Israëli’s versus Palestijnen: staat God aan de kant van Israël?
Meer over Conflict Israel-Palestijnen »

Reacties

W
De internationale media en haar haat jegens Israël is duidelijk. De hetze tegen Israël en het verdraaien van de geschiedenis van Gods land en oogappel is altijd schering en inslag geweest. Ik ga altijd zelf op zoek naar nieuws en niet naar dat wat me door de msm wordt voorgeschoteld. Deze leugencampagne van deze media is ook een sterk wapen in handen van de machthebbers mbt tot hun Corona plandemie en de NWO.
T
Onze antisemitische vice president mevr Kaag zal binnenkort wel weer tientallen miljoenen nederlands belastinggeld aan "Hamas fondsen" schenken. Ook de EU zal weer opnieuw in de buidel gaan tasten. Voor Europa heeft de vervolging van de jood nooit opgehouden. Goed opletten, de mainstream media zal niet gaan over de tienduizenden raketten die Israel te verduren heeft gekregen, dat jeruzalem en Telaviv onder vuur liggen is slechts bijzaak, maar de Jood zal als vanouds als schuldige worden aangewezen.
Wat er in bv Lod gebeurt is totale verwoesting, totale anarchie. Er zijn drie synagogen in vlammen opgegaan. Wat als er drie moskeeën in vlammen op gaan.....

Netanyahu heeft een ijzeren vuist beleid voor Lod beloofd, het enige juiste antwoord.

Hier geen "zalvende woorden" zoals Bert Notenboom suggereerd. Is niet aan dit tuig besteed.

Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen