#zegnee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door THDV

#zegnee: THDV start campagne tegen gedwongen prostitutie in Nederland

Van 10 tot en met 27 mei voert THDV campagne tegen gedwongen prostitutie in Nederland. Met de campagne wil THDV bereiken dat mensen weten dat gedwongen prostitutie niet een probleem is van alleen Amsterdam of andere grote steden, maar een probleem dat zich manifesteert in bijna elk dorp en elke stad in ons land. De campagnewebsite is www.thdv.nl/zegnee.

Simone Schoemaker, woordvoerder THDV: "Wat wij zien in ons werk, is dat prostitutie in heel Nederland plaatsvindt. In hotels, huizen, achter benzinepompen, in het bos of in kelderboxen. En waar prostitutie is, is een verhoogd risico op uitbuiting, afpersing en dwang en dus mensenhandel. Een groot deel van de duizenden mannen en vrouwen in de prostitutie – maar liefst 90 procent – krijgt te maken met vernedering, stalking, schending van de privacy en geweld."

"Het raakt ons diep dat mensen juist in ons land, waar kernwaarden als vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan, met geweld en dwang te maken krijgen. Het is iets dat wij met lede ogen aanzien. Wij vinden dan ook dat we dit onrecht niet mogen negeren en als THDV maken we ons dan ook hard voor het aan het licht brengen van de misstanden. En we zetten ons in voor hulp aan prostituees die uit de seksindustrie willen stappen."

"‘Er zijn zoveel mensen die het niet redden. Die zelfmoord plegen, belanden in de wereld van verslaving of slachtoffer worden van extreem geweld en dit niet overleven. De wereld van gedwongen prostitutie is echt kei- en keihard." Amy, werkte gedwongen op de Wallen

#zegnee
Schoemaker: "Als THDV vinden we dat het tijd is om nee te zeggen tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel. We roepen iedereen op om mee te doen aan de campagne, op een manier die bij je past. Bijvoorbeeld door op social media een filmpje op te plaatsen waarin je nee zegt tegen gedwongen prostitutie met de hashtag #zegnee, door een gift te geven aan ons project dat prostituees helpt of door je in te schrijven voor de Muskathlon@home. Dit is een sportevent op zaterdag 26 juni waar iedereen aan mee kan doen met een zelfgekozen sportdoel en zich hiervoor laten sponseren."

Hulp aan prostituees
Schoemaker: "Wij helpen prostituees en slachtoffers van gedwongen prostitutie via Scharlaken Koord. We bieden hen die dat willen een alternatief: maatschappelijke hulp, opleidingsmogelijkheden, ander werk en hulp bij het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk. We bieden de mogelijkheid om stappen te zetten naar een toekomst los van prostitutie."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen