Trent college Nottingham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2021 door Redactie

Predikant ontslagen door christelijke school na preek over seksualiteit en gender

Een predikant van een christelijke school uit Nottingham klaagt Trent College aan naar aanleiding van zijn ontslag. Ds. Bernard Randall (48) was werkzaam als predikant op de Britse dag- en kostschool tot hij werd ontslagen naar aanleiding van een preek over seksualiteit en werd aangegeven bij de Britse inlichtingendienst. "Mijn leven is aan diggelen gegooid", aldus Randall.

Randall geeft aan dat hij de preek over de Bijbelse kijk op seksualiteit en genderidentiteit gaf nadat verontruste leerlingen hem vragen stelden over het onderwerp naar aanleiding van het nieuwe LHBTI-inclusieve voorlichtingsprogramma van de school. In eerste instantie werd het ontslag van de predikant ingetrokken onder de voorwaarde dat Randall niet meer zou spreken over onderwerpen die volgens de school beledigend zijn of publiekelijk van geloofsstandpunten getuigen die de leerlingen beïnvloeden. De predikant moet voortaan voorafgaand aan zijn prediking een samenvatting delen van de boodschap en zou worden geobserveerd tijdens de diensten.

De predikant werd aangegeven bij Prevent, een officiële inlichtingendienst van het Verenigd Koninkrijk. "Toen ik hoorde dat ik was aangegeven bij Prevent kon ik 's nachts niet meer slapen. Wat moest ik zeggen tegen mijn familie? Het terroriseren en in gevaar brengen van kinderen is de ergste misdaad waar je van beschuldigd kan worden", aldus Randall.

Predikant Randall klaagt de school aan voor discriminatie, intimidatie en een oneerlijk ontslag. "Mijn carrière en leven zijn aan diggelen gegooid", aldus Randall. Door de rechtszaak hoopt hij dat er licht doorbreekt in de situatie. "Ik geloof dat dit het kruis is dat ik moet dragen om te voorkomen dat anderen hetzelfde zullen doormaken als ik voor het verkondigen van Gods Woord. Ik heb geen andere keuze dan naar de rechter te stappen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Hoe vreselijk moet dit zijn voor deze leraar die door zijn eigen "christelijke" leidinggevenden zo wordt verraden.Een typisch voorbeeld van de uitspraak Dat niet een ieder die zegt Heere Heere een kind van God is.

Zoveel naamchristenen, maar dit is de tijd dat de ware christenen en de naamchristenen zich gaan onderscheiden. De Waarheid komt aan Het Licht.En laten wij standvastig vasthouden aan de Eeuwige Waarheid. Uiteindelijk zal Hij zegevieren. Dan mogen wij voor eeuwig met Hem leven in de eeuwige sabbatsrust (Hebreeën 4).
Heer Jezus, ik wil U bidden voor onze broer Bernard Randall. Geef hem kracht en moed en wijsheid om met deze situatie om te gaan en om pal te blijven staan voor Uw waarheid. Geef dat er recht gedaan wordt. Vul hem met Uw rust en vrede en laat hem 's nachts rustig slapen. Amen.
S
@Kees Van der Vliet: jij kwetst mij en heel veel andere christenen door de dominee achterlijk te noemen.....
Toon meer reacties (7)