christelijke school bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2021 door Redactie

Rechter keurt ontslag homoseksuele docent door Amerikaanse christelijke school goed

Een katholieke school in het Amerikaanse Indiana heeft rechterlijke goedkeuring voor het ontslag van een homoseksuele docent. "We snappen niet hoe de rechter tot dit besluit is gekomen", aldus de advocaat van de betreffende docent Joshua Payne-Elliot. De docent werd ontslagen door Cathedral High School in Indiana nadat de katholieke school ontdekte dat hij met een man is getrouwd, meldt de Christian Post. Payne-Elliot stapte naar de rechter wegens discriminatie, maar verliest de rechtszaak nu op basis van godsdienstvrijheid.

Na zijn ontslag kwam Payne-Elliot al snel tot een goede ontslagregeling met de school. Hij klaagde echter de lokale katholieke orde aan wegens discriminatie. Volgens de docent dwong de lokale kerk de school tot het ontslag. Rechter Lance D. Hamner geeft aan dat er niet genoeg bewijslast is en wijst op het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet wat betreft godsdienstvrijheid van religieuze instanties. "Dit is altijd een heel eenvoudige zaak geweest, omdat het gerechtshof herhaaldelijk de vrijheid van religieuze scholen heeft bekrachtigd om leraren te kiezen die hun religieus geloof ondersteunen", aldus de advocaat van de lokale katholieke orde Luke Goodrich. "Zolang het Eerste Amendement van kracht is, kan de katholieke kerk niet gestraft worden voor het eisen van een katholieke levensstijl van hun werknemers."

Het is niet uniek dat de rechter een uitspraak doet in het voordeel van de religieuze school in plaats van de LHBTI-docent. Toch hoopte Payne-Elliot dat zijn zaak een verschil kon maken voor LHBTI'ers op de werkvloer. "We hopen dat deze zaak het benadelen van LHBTI-werknemers en hun families tegengaat", reageerde Payne-Elliot eerder. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen