arrestatie canadese voorganger artur pawlowski
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2021 door Redactie

Voorganger maakt politie uit voor nazi's tijdens arrestatie voor overtreden coronamaatregelen

De Canadese voorganger Artur Pawlowski werd zaterdag 8 mei gearresteerd voor het overtreden van coronamaatregelen in Alberta. De voorganger werd staande gehouden door een grote groep agenten en midden op de weg in de boeien geslagen, meldt CBN News. Opnieuw deelt de Poolse prediker beelden van zijn arrestatie op sociale media. "Gearresteerd door de gestapo onderweg naar huis van de kerkdienst. Een goede kijk op de arrestatie in nazi-stijl", schrijft Pawlowski in een Facebookbericht.

In de video is te zien hoe de voorganger met een chauffeur en een andere passagier staande wordt gehouden door de politie. De Canadese agenten blijven kalm en vragen Pawlowski en de andere passagier uit te stappen wegens het arrest. "Gestapo", schreeuwt de Poolse voorganger naar een van de agenten. "Jullie zijn als nazi's!", blijft Pawlowski schreeuwen naar de agenten tijdens de arrestatie. Hij vergelijkt de manier waarop de politie de coronamaatregelen handhaaft met het ingrijpen van de Geheime Staatspolitie van de Duitse nationaal-socialisten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk in de onderstaande video de beelden van de arrestatie.

De twee mannen worden in de boeien geslagen door de politie op de weg. Zij proberen tegen te werken door op de grond te gaan liggen, maar worden meegesleept en aan handen en voeten opgetild. "Jullie zijn nazi's", blijft Pawlowski herhalen terwijl ook zijn voeten worden samengebonden en hij in de auto wordt geforceerd.

Het onderstaande Facebookbericht bevat de officiële reactie van de politie van Calgary.

Calgary police make arrest in relation to AHS injunction Earlier today, police arrested two organizers of a church...

Geplaatst door Calgary Police Service op Zaterdag 8 mei 2021

De voorganger plaatste eerder een video van een politiebezoek aan de kerk waarin hij hen woedend wegstuurt met de woorden: "Nazi's zijn niet welkom hier." De video werd breed verspreid over het internet. De rechter gaf de politie vervolgens toestemming om 'koste wat kost' de voorganger te arresteren.

Zie in de onderstaande video de beelden van de eerdere arrestatie.

Pawlowski is niet de enige Canadese voorganger die in conflict kwam met de politie en de lokale overheid wegens het overtreden van de coronamaatregelen. Ook de voorganger van GraceLife Church in Edmonton James Coates werd gearresteerd voor het houden van fysieke samenkomsten. Na zijn arrestatie bleef de voorganger fysieke samenkomsten organiseren. De politie sloot het gebouw van GraceLife af met hekken en bewapende agenten. De gemeenteleden kwamen op een zondagmiddag samen bij de hekken voor een vredig protest, dat in de loop van de middag uit de hand liep. Op zondagochtend komt GraceLife momenteel samen op een geheime locatie als 'ondergrondse kerk'. "Ze kunnen ons gebouw afnemen, maar we vinden gewoon een nieuwe plek", aldus voorganger Coates. GraceLife noemt het optreden van de politie 'hardhandig' en hoopt snel weer in hun eigen gebouw samen te komen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Misschien te emotioneel, feitelijk heeft de man gelijk, de totalitaire staat in een ‘nieuw’ politiek ‘correct’ jasje.