vaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Redactie

'Meer dan de helft reformatorische christenen laat zich niet vaccineren'

Meer dan de helft van de reformatorische christenen is niet van plan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat is de uitslag van een lezersonderzoek van het Reformatorisch Dagblad. 53 procent van de deelnemers geeft aan zich niet te laten vaccineren.

Aan het representatieve onderzoek, dat twee weken terug werd gehouden, deden bijna 4000 lezers van de krant mee. Uit de uitslagen blijkt dat ongeveer één op de drie RD-lezers van plan is om zich te laten vaccineren, 13 procent twijfelt nog. Opvallend is dat de bereidwilligheid onder oudere deelnemers aan het onderzoek een stuk groter is. Van de leeftijdsgroep 25-34 jaar geeft maar liefst 64 procent aan dat ze zich niet laten vaccineren. Dat percentage ligt met 55 procent van de groep 45-54 jaar een stuk lager. In de leeftijdsgroep 75-84 jaar geeft ‘slechts’ 30 procent aan zich niet te laten vaccineren.

Er is in het onderzoek ook gekeken of reformatorische christenen zich laten beïnvloeden door een predikant bij het besluit om wel of niet te vaccineren. Dit valt behoorlijk mee. In de (Oud) Gereformeerde Gemeenten (in Nederland) hebben predikanten en kerkleiders de meeste invloed. 21 procent van de GGiN en 18 procent van de OGG-leden geeft aan zich te laten beïnvloeden door predikanten of kerkleiders. In alle andere kerken ligt dat percentage nog vele malen lager.

Lees hier meer over het onderzoek.

Reacties

I
Fijn! Ik ben niet de enige. Ik kom niet uit de reformatorische hoek maar zie wel op wie ik het best kan vertrouwen. En dat is niet op de mens. Dus ook niet op de overheid. Ook niet op de geneesheren. En al helemaal niet op de farmaceutische industrie. Er zijn overigens goedkope medicijnen die goed genoeg helpen dus anti -medicijnen ben ik niet. Maar zoals het nu gaat rond dit coranaverhaal is niet pluis. Paspoorten enzo. Ik ben heel benieuwd naar de toekomst.
G
Mooi getal, in de praktijk hopelijk nog veel hoger. Denk dat landelijk zonder geloofsbepaling het cijfer gelijk of hoger zal zijn, en @joop fennis: ik vindt het grote onzin die je hier verkondigt, ja ten tijde van de poliovaccinatie was dit wellicht hier en daar aan de orde, als je goed hebt gelezen is het met name het jongere deel van de deelnemers aan de enquete die ervoor kiezen om zich niet te laten enten met een experimenteel vaccin. Iets met gezond verstand denk ik dan maar.
P
Ik denk, dat veel reformatorische christenen gewoon hun gezond verstand gebruiken. Ze gaan niet alleen af op de mainstream media, maar zoeken ook naar de onafhankelijke online media zoals Frontnieuws, Nine for News, Dissident en Franklin ter Horst. Hij is een echte gelovige die al jaren zijn Nieuwsbrief heeft en daarmee heel goed werk doet. Onze overheid en veel corrupte media bedriegen ons. Het Reformatorisch Dagblad gelooft dat meestal gewoon en gaat helaas vaak mee in de leugens over de vaccins en de onzinnige maatregelen.
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen