Facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2021 door Redactie

Conservatief-christelijke website voorgoed van Facebook verbannen

De conservatief-christelijke website LifeSiteNews is permanent van Facebook verbannen. De site zou volgens Facebook verkeerde informatie over het coronavirus verstrekken. "Het is kennelijk geen tijdelijke maatregel, onze pagina is voor altijd weg", valt er op de website van LifeSiteNews te lezen. 

Een woordvoerder van Facebook heeft de ban bevestigt aan Religion News. "We hebben deze pagina verwijderd vanwege het herhaaldelijk schenden van ons coronabeleid." Het zou daarbij onder andere gaan om een artikel over het coronavaccin en dat deze voor sommige mensen dodelijke gevolgen kan hebben. Er werd een aantal anekdotes in het artikel weergegeven maar er werd vervolgens geen bewijs geleverd voor het verband met een vaccin.

Er zijn overigens wel een zeer gering aantal mensen waarbij bloedklonteringen hebben plaatsgevonden na vaccinatie. Bij het Janssen-vaccin zou het gaan om 6 op de 6,8 miljoen vaccinaties. Na een aanpassing van de bijsluiter met een waarschuwing voor tromboseverschijnselen werd de vaccinatie met Janssen in de VS daarom ook weer hervat.

LifeSiteNews geeft verder aan recentelijk ook te zijn verbannen van YouTube.

Reacties

Apart/verontrustend dat de coronavaccins alleen maar positief mogen worden benoemd.

Hier zie je miz het misbruik van de coronacrisis resulteren in het bannen van christelijke sites. Het corona virus is de ultieme katalisator om dit anti-christelijke beleid te rechtvaardigen
J
Een website die zichzelf christelijk noemt zou geen leugens of enkel geruchten mogen verspreiden. Maar of dit hier het geval is kan ik niet beoordelen.
S
Volgens Facebook mag je dan ook niet reppen over gezondheidsklachten in IJmuiden totdat is vastgesteld dat er een verband is met een of meerdere bedrijven.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen