Smartphone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Patrick Goede

Pastors waarschuwen voor smartphones: "Groot probleem binnen de kerk"

Twee voorgangers hebben zich uitgesproken over de gevaren van smartphonegebruik. Een onderzoek onder 2000 participanten wees uit dat volwassenen gemiddeld 4,5 uur per dag gebruik maken van hun smartphone. Pastors Joe Rigney en Dave Mathis luiden nu de noodklok via de Christian Post: "Als ik hem een ochtend laat liggen, heb ik opeens een heerlijke tijd."

De eerste stap om het smartphonegebruik terug te dringen is bewustwording volgens de voorgangers. "Het eerste wat je moet doen is toegeven en je realiseren dat dit echt een probleem is. Niet alleen voor kerkleden maar ook voor pastors. Besef dat deze handzame apparaten gemaakt zijn door de slimste mensen op aarde die proberen om je er constant mee bezig te laten zijn. Je bent geen Superman", zegt Rigney.

Wereld
Hij raadt dan ook aan om de dag met iets anders te beginnen. "Het is belangrijk om de dag te beginnen met gebed en af te sluiten met gebed. Dat is beter dan voor het slapengaan nog even te checken hoe het er voor staat in de wereld." Het haalt ook de aandacht weg bij de belangrijke dingen in het leven volgens de pastor, zoals tijd doorbrengen met je kinderen.

"Het is een grote tragedie dat de kleine momenten in het leven gezien worden als saai of vervelend en dat deze kostbare momenten ons zouden weghouden van deze apparaten", aldus voorganger Rigney.

Vermoeiend
Dave Mathis vult aan: "Te lang tijd doorbrengen op je smartphone is vermoeiend. Het trekt alle energie uit je. Mijn ogen beginnen vreemd te doen en emotioneel voel ik mij minder fit. Als ik tijd doorbreng met mijn geliefden gebeurt juist het tegenovergestelde."

Hij vervolgt: "Er zit breinwerking achter dit gedrag. Het is niet louter een spiritueel iets. Ze maken ons inactief en God heeft ons niet gemaakt om inactief te zijn. We moeten er tegen strijden. We moeten bewust deze ketenen verwijderen."

Reacties

Dat zijn o.a. de redenen (en er zijn er meerdere) dat ik nog geen smartphone heb en wil en ook geen FACEBOOK OF TWITTER. Ik heb aan een laptop meer dan genoeg. Je word/bent een slaaf/slachtoffer van het internet als je niet oplet. Je word helemaal in een nauwsluitende fuik gemanipuleerd, die naar een paar amerikaanse internet giganten gaat, groot geworden door (domme) Jan publiek (als die maar zijn vertier/spelen krijgt, dan is het goed). Pffff...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen