Pakistan blasfemie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Patrick Goede

Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan

In Pakistan is opnieuw een verpleegkundige in het nauw gebracht door een groep moslims die beweert dat de christelijke vrouw godslasterlijk heeft gehandeld. Dat meldt Morning Star News. Vorige maand werden ook al twee christelijke verpleegkundigen gearresteerd

Verpleegkundige Sakina Mehtab was verbijsterd toen ze beelden zag van collega's die woedend door het gebouw trokken en islamitische leuzen riepen. Ze werd daarnaast beschuldigd van blasfemie.

Video
Waar het vorige keer om het, in opdracht van de baas, verwijderen van religieuze stikkers ging betrof het deze keer het delen van een video waarin nota bene een moslima in Parijs een niet-religieuze boodschap meedeelde. Ten onrechte werd beweerd dat het om een godslasterlijke boodschap zou gaan. Vervolgens werd het ziekenhuis door collega's en fanatieke moslims bestormd die verhaal kwamen halen. Ze zouden zelfs stokken bij zich hebben volgens Morning Star News.

Mehtab: "Er zat geen religieus element in de video maar een aantal zusters verspreidde leugens dat de video anti-islamitisch zou zijn en beschuldigde mij van godslastering. Mijn leven loopt gevaar en ik weet niet hoe ik nu mijn werk in het ziekenhuis moet vervolgen. Ik ben bang uit het niets aangevallen te worden en die angst is niet ongegrond."

De (verbale) aanvallen op de christelijke zusters zou onderdeel zijn van een plan om hen stelselmatig weg te werken en te vervangen door islamitische verpleegkundigen. 

Mensenrechten
Onlangs besloot de EU de handelsakkoorden met Pakistan te herzien omdat er van alles mis lijkt te zijn in het land op het gebied van mensenrechten. Zo zouden ook journalisen de laatste tijd zijn aangevallen in het land dat voor het grootste deel uit moslims bestaat. Open Doors heeft Pakistan op nummer 5 staan als het gaat om landen waar christenen het hevigst vervolgd worden.


Christenvervolging
- Rechter bepaalt dat Saoedische christen 66.000 euro moet betalen aan moslimfamilie
- Vietnamese huiskerken vrezen zwaardere vervolging na uitbraak coronavirus
- Bijna 1.500 christenen vermoord in Nigeria in vier maanden tijd
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
- China richt pijlen op digitale platforms en accounts van christenen
Meer over Christenvervolging »

Reacties

T
OpenDoors is de organisatie die niet met een grote boog om deze christenen heen loopt. Jezus heeft dit aan de farizeeërs met de gelijkenis van de samaritaan heel duidelijk gemaakt. De farizeeërs (lees kerk) liepen met een wijde boog om het slachtoffer heen. Het slachtoffer kwam vanuit de tempel, maakte deel uit van dezelfde geloofsgemeenschap als de farizeeërs. Helaas is er niets veranderd, nog steeds kijkt de kerk bij vervolgde christenen de andere kant op. Enfin het zijn moslim"s en dat ligt nogal "gevoelig".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen