Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 mei 2021 door SDOK

Corrie ten Boom haalde de Bijbel tevoorschijn en liep naar gevangenen

Op deze dag staan we dankbaar stil bij de bevrijding en de levens die werden gespaard, waaronder dat van de bekende evangeliste Corrie ten Boom.

Corrie ten Boom vertelde eens over een voorval uit het concentratiekamp in Ravensbrück, waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zat. Een groep medegevangenen vroeg haar een paar bijbelverhalen te vertellen.

In het kamp werd de Bijbel 'Das Lügenbuch' (het leugenboek) genoemd. Wie een Bijbel in bezit had of over God sprak, kon een wrede doodstraf verwachten. Desondanks ging Corrie naar haar smalle brits, haalde haar Bijbel tevoorschijn en liep ermee naar de groep gevangenen.

“Opeens voelde ik dat er iemand achter me stond. Eén van de gevangenen vormde met haar lippen de woorden: ‘Verstop je Bijbel. Het is Lony.’"

"Ik had nog nooit zo’n vrede en blijdschap in mijn hart gevoeld als op het moment dat ik uit de Bijbel vertelde in het bijzijn van mijn vijand."

Corrie kende Lony goed. Ze was één van de wreedste bewaaksters. “Maar ik wist dat ik God moest gehoorzamen en Hij had me duidelijk geleid bij het brengen van de Boodschap aan deze gevangenen.” Lony bleef roerloos achter Corrie staan, terwijl ze verder vertelde. “Toen ik klaar was, zei ik: ‘Laten we nu een lofzang zingen.’”

Na het zingen, hoorde Corrie een stem achter zich zeggen: ‘Zing nog eens zoiets.’ Het was Lony. Ze had het mooi gevonden en wilde meer horen. Corrie ging na afloop naar haar toe om over Jezus te praten. “Haar gedrag begon daarna merkwaardig genoeg te veranderen, totdat ze onverwachts een vriendin van ons werd.”

“Ik zal vertellen wat ik hier zelf van leerde: ik wist dat elk woord dat ik zei mijn dood kon betekenen. Maar ik had nog nooit zo’n vrede en blijdschap in mijn hart gevoeld als op het moment dat ik uit de Bijbel vertelde in het bijzijn van mijn vijand. God gaf me de genade en de kracht die ik daarvoor nodig had.”

Bovenstaand artikel verscheen vandaag op de Facebook-pagina van SDOK. Bezoek hier de website van SDOK.

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen