vrijheid ds rené de reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 mei 2021 door Redactie

Ds. De Reuver: "We beseffen nu juist hoe kwetsbaar vrijheid is"

Ds. René de Reuver legt uit hoe we juist in onze beperkte vrijheid beseffen hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. "Jezus leerde ons dat de waarheid ons vrij zal maken", aldus de Reuver. "Hij houdt vervolgens geen beschouwing van wat dat dan precies zou zijn. Nee, Hij verwijst naar zichzelf als de werkelijke Waarheid."

Bekijk de hele overdenking van ds. René de Reuver in de onderstaande video.

Reacties

‘Jezus verwijst naar Zichzelf. Hij als levend bewijs van de Waarheid van God.

De Waarheid: Zijn liefde, Zijn barmhartigheid, Zijn ontferming is veel groter dan onze liefdeloosheid, Zijn barmhartigheid en Zijn liefde als de grond onder je bestaan. Door Hem gezien en aanvaard worden in Zijn liefde.’Het grote bewijs daarvan, dat we door God in liefde gezien en aanvaard worden, zien we op Golgotha, waar Christus voor ons en onze zonden gestorven is – anders gezegd: waar God in Christus heel onze wereld met Zichzelf verzoende.

(19:16 vervolg) Ja, ‘die waarheid maakt je vrij, innerlijk vrij.’

Die innerlijke vrijheid begint met de bevrijding van de last om onze aanvaarding zelf te moeten verdienen door de gehoorzaamheid aan Gods geboden. Ware vrijheid houdt vrijheid in van schuld en van een schuldig geweten.

Het is de onuitsprekelijke vreugde over onze eeuwige redding op grond van Christus’ kruisoffer, over de volkomen vergeving van al onze zonden en over onze hartelijke aanneming tot Gods kinderen… door Christus alleen, door het geloof alleen.

De mooie boodschap van de Reuver, dat God ons in liefde ziet en aanvaardt (dus omdat God in Christus ons met Zichzelf verzoend heeft) stelt ons allen nog wel voor een geloofsbeslissing: we worden opgeroepen om tot deze God te komen en ons aan Hem over te geven.

Paulus schrijft het heel ontroerend: ‘Wij zijn dan gezanten namens Christus, alsof God Zelf door ons SMEEKT’ en ‘Namens Christus SMEKEN wij u: laat u met God verzoenen’ (2 Kor. 5: 18vv).

Mensen, het staat er echt: GOD ZELF en CHRISTUS smeken ons om te komen!Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen