Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 mei 2021 door Redactie

Amerikaanse christenen blij met versoepelingen vluchtelingenbeleid door president Biden

De Amerikaanse president Joe Biden verhoogt dit jaar het aantal toelaatbare vluchtelingen naar 62.500 mensen. Dit is ruim vier keer het aantal vluchtelingen dat Trump toeliet in 2019. "Helaas zijn er nog veel meer mensen die een toevlucht zoeken", aldus Biden. Verschillende christenen verheugen zich volgens Religion News in de keuze van de Democratische president en zijn blij dat hij zijn woord is nagekomen.

Onder andere de Amerikaanse christenen van Church World Service juichen het besluit van Biden toe. Zij zijn blij dat de president zijn woord nakomt en meer vluchtelingen een thuis biedt in Amerika. "Deze wijziging zal levens redden", reageert woordvoerder van Church World Service Meredith Owen.

Naast het verhogen van het aantal vluchtelingen dat toegang krijgt tot een Amerikaanse verblijfsvergunning, versnelt de Democratische president de procedure van toelating. "Het is belangrijk om vandaag nog actie te ondernemen en de onzekerheid weg te nemen waar zoveel vluchtelingen wereldwijd mee te maken hebben", stelt Biden. "Zo veel mensen wachten al tijden tot hun nieuwe leven kan beginnen."

Het verhogen van het aantal vluchtelingen dat wordt toegelaten in Amerika naar 62.500 is nog maar het begin. Het is een een tussenstap in de verhoging naar 125.000 vluchtelingen. Biden hoopt de tweede verhoging in zijn volgende presidentsjaar door te voeren, die start in oktober. "We werken er hard aan om de schade van de afgelopen vier jaar in te halen. Dit zal wat tijd in beslag nemen, maar de eerste stappen zijn gezet", aldus de Amerikaanse president.

Reacties

J
Blij met een dooie mus.
W
Welke 'Christenen' ? En zijn die 'Christenen' ook zo blij met de illegale massa immigratie aan de Mexicaanse grens !?
S
Gaat het om vluchtelingen of migranten? Elke Mexicaan kan claimen op de vlucht te zijn voor de misdaad immers. In Amerika is geen verzorgingsstaat maar ook daar profiteren the "have's" van een overvloed van goedkope arbeidskrachten: dat resulteert in goedkope bezorgkosten en gemotiveerde nanny's. Voor the "have not's" betekent het moordende concurrentie en grootschalige 'on-Amerikaanse' armoede die steeds moeilijker te verbergen valt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen