oorlog staatsgreep myanmar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 mei 2021 door Redactie

Christenen in Myanmar massaal op de vlucht na gewelddadige staatsgreep

Christenen in Myanmar hebben dagelijks te maken met geweld van het leger na de staatsgreep van begin februari. Gelovigen houden zich schuil in de bossen om het geweld van het leger te ontvluchten en rekrutering te voorkomen. "Dag en nacht moesten we binnen blijven", getuigt Min Naing, een lokale christen op Evangelical Focus.

Veel strijdbare mannen worden gedwongen mee te vechten in de oorlog. Een anonieme voorganger ontvluchtte zijn dorp voor de rekruteerders. Na twee dagen moest hij opnieuw vluchten voor de militairen. Verschillende christenen houden zich met hem schuil in het bos.

Daarnaast kampen mensen met honger door tekorten in winkels en gesloten supermarkten. Christenen zoals voorganger Zaw delen eten uit aan christenen en niet-christenen. Zaw deelde meer dan 30 kilo rijst uit aan de armen in de buurt van zijn kerk. Hij roept voorgangers op het platteland op om gebedsbijeenkomsten te organiseren en eten uit te delen aan mensen in nood.

Ook voorganger Joshua verspreidt hoop door voedselpakketten uit te delen. "Ontvangers zijn vaak niet-gelovige mensen. Dit biedt kansen om het evangelie met hen te delen", geeft hij aan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen