Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 mei 2021 door Patrick Goede

Wanneer voel jij je bevrijd?

Wanneer voel jij je bevrijd?

Ik hoor een klik. Mijn hart bonst. Het is ongelooflijk dat ik dit vrijwillig doe. Een lichte schok gaat door mijn lijf. Het geluid van een ratel neemt toe. “Waarom heb ik ooit ‘Ja’ gezegd?”

Ik zie geen enkel voordeel, plezierig element, prettige bijkomstigheid of wat dan ook aan een ‘deelname’ in… een achtbaanrit!

Ken je dat?

Als ik na een hoop gegil, ernstige bedenkingen, diep trieste gevoelens en een overdosis angst bij het eindpunt van de achtbaan ben gekomen, overvalt mij het gevoel van bevrijding. Ik ben verlost van deze kwelling.

Degene die na deze ‘bevrijding’ het hoogste woord heeft en het meest blij is… dat ben ik. C’est moi 😀. Ik kan wel janken van plezier, dansen van geluk! Ik heb het overleefd. Verlost… bevrijd! 

Vandaag is het Bevrijdingsdag. Vandaag vieren we dat Nederland bevrijd is! Destijds feest in alle huizen, feest in alle straten! Als ik al zo bang ben na afloop van een ritje in de achtbaan; kun je dan nagaan hoe blij de mensen waren bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog?! 

Is jouw leven een achtbaan? 

Ben je bang? 

Verlang je naar verlossing? 

Ervaar je een achtbaan van schuld of schaamte? 

Zit je vast in je ‘achtbaanstoel’ waardoor je je niet vrij voelt om naar God te gaan? Lees dan deze prachtige tekst speciaal voor jou:

“Maar nu mag je bij God horen, doordat Jezus mens werd en stierf [ om jouw schuld op Zich te nemen ]. Want Hij wilde dat jij volmaakt en vrij van schuld bij Hem zou kunnen komen.” (Kolossenzen 1:22, BB 

Zullen we samen God danken? “Heer, ik ben bevrijd! Dank U! U heeft de oorlog verklaard aan mijn schuld en schaamte en.. U heeft met liefde gewonnen. Dank U dat U mij helpt om vrij te leven. Amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen