coronadokters india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Redactie

Coronagolf India: voorganger deelt noodkreet en verwijst naar Psalm 23

Een noodkreet klinkt uit India tijdens de tweede coronagolf. Wegens het slechte zorgsysteem en de snelle verspreiding van het virus vallen hier dagelijks 3.000 doden en zijn er elke dag honderdduizenden nieuwe geregistreerde besmettingen. "We hebben hulp nodig in de vorm van voedsel, dat door kerken wordt uitgedeeld, maar bovenal door gebed", reageert voorganger Moumita Biswas van de Kerk van Noord-India in gesprek met Christian Today.

De voorganger legt uit hoe de kritieke situatie is ontstaan in India. "Er is geen goede infrastructuur binnen de zorg en er zijn niet genoeg medische experts en middelen om voor de IC-patiënten te zorgen", aldus Biswas. Het land is volgens de voorganger een 'dal van de schaduw van de dood' geworden, referend naar Psalm 23 vers 4. "We zitten in een dodeval. Iedereen in India kent wel iemand in hun omgeving of familie die slachtoffer is van het virus."

Biswas vindt het belangrijk om te delen hoe de tweede coronagolf door mensen in India wordt beleefd. "Het delen van onze pijn is een onderdeel van genezing en hersel. Het geeft ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan en onze broeders en zusters met ons meeleven. Dit betekent veel voor ons", aldus de voorganger. "Het belangrijkste middel waar we over beschikken is gebed voor elkaar. Daarnaast moeten we onze gebeden omzetten in daden. Wees je bewust van de situatie die zich afspeelt wereldwijd."

De Kerk van Schotland schreef een gebed dat door mensen wereldwijd kan worden gebeden voor de noodsituatie India:

De lucht die Schotland (Nederland, red.) bedekt
Zijn dezelfde luchten die India bekronen.
Onder de ene zon
We zijn één in Gods Zoon.
De pijn van verlies en verdriet
tranen stromen door ons land,
we bidden dat we zullen worden beantwoord door de liefde en mededogen
van medemensen wereldwijd.
Schepper God,
Het zijn allemaal Uw mensen.
Help ons om Uw liefde te delen
door genade vervulde vrijgevigheid
En door oprechte gebeden
Gericht op U, wiens tranen zich vermengen met die van Uw volk.
We bidden om hulp om
Onze handen opgeheven te houden
En om ons hart te openen
En om dat allemaal te doen in de naam van Jezus Christus
Om Zijn wil. Amen

Reacties

P
De doden die in India vallen, zijn vrijwel allemaal mensen die het Pfizer-"vaccin" hebben gehad. Nu India heeft besloten om weer over te gaan op ivermectine, zal deze grote toename van sterfgevallen weer af gaan nemen.
W
@Janita Polman.. MNRA vaccins zijn nog steeds niet toegelaten tot de Indiase markt, zie mijn reactie op Pieter Gaemers. Het is dus volstrekt onmogelijk dat dit zou hebben geleid tot de massale sterfte aan corona in India op dit moment.
Pieter Gaemers op 4 May 2021 14:57 Quote: "De doden die in India vallen, zijn vrijwel allemaal mensen die het Pfizer-"vaccin" hebben gehad. Nu India heeft besloten om weer over te gaan op ivermectine, zal deze grote toename van sterfgevallen weer af gaan nemen." Waar haal je die door jouw hierboven gepubliceerde feiten vandaan? Zijn die ook bewezen? Uit je duim gezogen? Gaarne je BETROUWBARE, feitelijke/te controleren info/bronvermelding over bovenstaande opmerkingen. En hoeveel procent is "VRIJWEL" ? Aan geklets heb je helemaal niets!

Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen