Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Patrick Goede

De man van Lysa had een affaire: “Vergeving is geen oneerlijk cadeau dat je aan de ander geeft”

Schrijver Lysa TerKeurst weet als geen ander hoe het voelt om publiekelijk pijn, verraad en teleurstelling te moeten doormaken. Toch is de succesvolle schrijver niet bij de pakken neer gaan zitten en deelt ze een booschap van hoop, vergeving en genade. "Ik bestudeerde 1000 uur lang de Bijbel op vergeving. Dat was nodig omdat ik zoveel weerstand had om te kunnen vergeven", zegt TerKeurst in een videogesprek met de Christian Post.

Na een huwelijk van 25 jaar bleek de man van Lysa er een affaire op na te houden en gaf hij zijn worsteling met verslaving toe. In datzelfde jaar werd er borstkanker bij haar geconstateerd. "De laatste boeken die ik geschreven heb, schreef ik temidden van veel pijn. Maar ik weet dat het gesprek over mijn pijn aangaan, therapeutische hulp en solide theologische wijsheid mensen kan helpen in hun ellende."

Voordat Lysa haar meest recente boek schreef, besteedde ze veel tijd aan het onderzoeken van wat vergeving werkelijk inhoudt. "Op een gegeven moment kon ik zien dat vergeving geen oneerlijk cadeau is dat je geeft aan de ander. Vergeving is Gods voorzienigheid om je hart te helpen genezen."

Ze vervolgt: "Vergeving is niet gebaseerd op wat ik bepaal over die ander. Bijvoorbeeld wanneer ik heb bepaald dat die ander genoeg spijt heeft. Of wanneer ik heb bepaald dat die ander genoeg geleden heeft. Of wanneer ik heb bepaald dat die ander mij geen pijn meer gaat doen. Ik wacht met vergeven tot dit alles tot stand is gekomen. Maar daarmee maak ik mijn keuzes afhankelijk van de keuzes van die ander. Vergeving is gebaseerd op mijn samenwerking met Jezus en wat Hij al gedaan heeft."

Reacties

Ja Lysa, daar is soms een lange weg van verwerking voor nodig. Een soort ontpoppingsproces totdat je in staat bent om te vliegen. Ik denk dat niemand zoiets kan bespoedigen, ook niet mensen van buiten, die uit goede bedoelingen het proces willen versnellen. Bij de ontpopping van Rups tot Vlinder, moet je ook niet voortijdig de draadjes doorknippen want dan is het proces niet voltooid en zal de Vlinder nooit goed kunnen vliegen! Tijd o.l.v. God heelt wonden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen