Nacht van Gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Open Doors

Nacht van Gebed keert terug naar kerken

De jaarlijkse Nacht van Gebed keert terug naar de kerken. In de nacht van 4 op 5 juni kunnen bidders weer terecht in hun eigen locaties. De aanpak van vorig jaar, met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis, wordt grotendeels losgelaten.

Dat meldt Open Doors, organisator van de jaarlijkse Nacht van Gebed en de daaraan voorafgaande Zondag voor de Vervolgde Kerk (op 30 mei). Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen, waardoor publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren was. Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens Open Doors weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden.

Open Doors-directeur Maarten Dees hoopt dat er dit jaar veel kerken kunnen meedoen: “Gebed is harder nodig dan ooit. Fysiek samen komen om te bidden stimuleert onze broodnodige verbondenheid met broeders en zusters in het wereldwijde lichaam van Christus.”

Vervolgde kerk
De Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt plaats op zondag 30 mei. Gemeenten kunnen hiervoor een preekschets aanvragen bij Open Doors die in eigen gemeente te gebruiken is. De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 4 juni om 20.00 uur en eindigt om 06.00 uur op zaterdag 5 juni.

Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in ons land en Vlaanderen mee. Daarnaast geven tal van kerken in hun dienst op de zondag daaraan voorafgaand aandacht aan geloofsvervolging. Gemeenten die mee willen doen, kunnen terecht op de website van Open Doors voor meer informatie.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk en is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 340 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De ranglijst is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen