John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Redactie

John Piper over seksschandaal Ravi Zacharias: "De reddende boodschap kan door huichelaars worden gesproken"

Duizenden gelovigen blijven achter met veel vragen na het uitkomen van het seksschandaal van apologeet Ravi Zacharias. Veel van hen kloppen aan bij John Piper voor antwoorden die hij beantwoordt in zijn podcast. "Laat de onvolmaaktheden en mislukkingen van mensen u niet afleiden van de volmaaktheden en triomfen van Christus, die u nooit, nooit in de steek zal laten", drukt Piper de luisteraars op het hart.

In een aflevering van zijn podcast Ask Pastor John geeft Piper antwoord op de vragen over de manier waarop hijzelf reageert op de situatie en welk advies hij heeft voor het omgaan met het door Zacharias geschreven evangelisatiemateriaal. Daarnaast geeft hij aan dat mensen die beïnvloed of zelfs bekeerd zijn door de prediking van de overleden apologeet zich geen zorgen hoeven te maken over hun geloof.

John Piper vergelijkt in zijn antwoord op de vragen Zacharias' seksschandaal met verraad door andere bekende Bijbelse of christelijke figuren zoals Judas, Demas en Humenaeus. "De lessen uit hun verhalen zijn talrijk", aldus John Piper. "Hier zijn er drie: De reddende boodschap en door Christus geopenbaarde waarheid kan door huichelaars worden gedeeld (1); Het niet luisteren naar je geweten leidt tot morele rampspoed (2); Het vergaren van geld en het nastreven van een uitbundige levensstijl in de bediening zijn alarmbellen van liefde voor de heidense wereld (3)."

"Er is een les die we kunnen leren van Ravi's manipulatie van mensen. Iemands sympathie moet verbonden zijn met de waarheid", geeft John Piper mee als les. De spreker en schrijver geeft aan dat hij niet zomaar sympathie heeft voor iedereen. "Mijn sympathie is niet te koop; het is verbonden met de waarheid."

In het najaar van 2020 kwam een seksschandaal aan het licht van de overleden apologeet Ravi Zacharias. Zacharias was de oprichter van de wereldwijde organisatie Ravi Zacharias International Ministries (RZIM). Door de prediking van de apologeet en het werk van de organisatie kwamen duizenden mensen tot het geloof. Zacharias zou meerdere masseuses uit welnesscentra door heel de Verenigde Staten hebben misbruikt op verschillende manieren. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de getuigenissen van de vrouwen kloppen. RZIM ondergaat momenteel hervormingen in het beleid en krijgt een nieuwe naam.

Reacties

Wie meent te staan... Laten we blijven strijden in gebed voor voorgangers.De vergelijking met Judas vind ik niet zo goed gekozen.

In Mattheus 23 spreekt Jezus over Farizeeën als huichelaars. Daar staat een duidelijke waarschuwing. Hoe zwak staan mensen en komen ten val wanneer zij Jezus buiten hun hart sluiten.

Denk aan Juda, die het recht aan zijn kant dacht, toen hij zijn schoondochter Tamar wil doden. Maar dan blijkt dat hij zelf de verwekker van het kind is. Peres wordt genoemd in het voorgeslacht van Jezus.

Als mensen oordelen is het vaak dat zij hun eigen zonden vergeten.
K
"John Piper vergelijkt in zijn antwoord op de vragen Zacharias' seksschandaal met verraad door andere bekende Bijbelse of christelijke figuren zoals Judas, Demas en Humenaeus."

Ik hoop dat Piper beseft dat het oordeel niet aan ons is.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen