Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Patrick Goede

Honderden christenen vieren dankzij coronaversoepelingen vuurfeest in Jeruzalem

Honderden christelijke pelgrims profiteerden afgelopen weekend van de coronaversoepelingen in Israël. Bij de Heilig Grafkerk die wordt gezien als de plek van Jezus' opstanding in Jeruzalem, werd een eeuwenoude ceremonie met vuur gehouden. Dit gebeurde vlak voor het begin van de orthodoxe Paasviering. Dat meldt Religion News.

De bijeengekomen gelovigen verzamelden zich rond de Heilig Grafkerk en wachtten geduldig tot de orthodoxe geestelijken arriveerden met het heilige vuur van de Edicule, een kamer waarvan sommige christenen geloven dat Jezus er werd begraven en uit de dood herrees. Slechts een klein aantal mensen droeg mondkapjes en er hoefde geen afstand te worden gehouden. Toegang was alleen mogelijk voor gevaccineerde christenen.

De bellen van de kerk begonnen vervolgens te luiden en de geestelijken van verschillende denomenaties verschenen rond de kerk. De gelovigen hadden kaarsen meegenomen en gaven het vuur aan elkaar door. Binnen een minuut werden de muren van de oude kerk verlicht. De bron van het vuur is nog altijd een goed bewaard geheim.

Normaal gesproken trekken er tienduizenden christenen en toeristen naar de heilige plekken in Jeruzalem en Bethlehem. Het contrast met vorig jaar was daarom ook groot. Vanwege de coronapandemie kon destijds slechts een handjevol geestelijken de ceremonie uitvoeren.

Reacties

P
De Heilig Grafkerk is zeker niet de plaats waar Jesjoea (Jezus) uit de dood opstond. Er is veel schijnvroomheid en onwaarheid in christelijke denominaties. De uitsluiting van niet-gevaccineerde mensen is afschuwelijk. Israël geeft nu een heel slecht voorbeeld. Overigens vrees ik voor het leven van veel gevaccineerde Joden en niet-Joden. Veel deskundigen die gecensureerd worden, waarschuwen al maandenlang.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen