Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Patrick Goede

100.000 Bijbels bereiken gevangenen in VS tijdens pandemie

In de afgelopen negen maanden zijn 100.000 gevangenen in de VS in het bezit gekomen van een Bijbel. De productieschaal van de Bijbels is volgens directeur James Ackerman van organisatie Prison Fellowship "niets minder dan wonderlijk en door God geïnspireerd". Dat zegt Ackerman in een interview met de Christian Post.

Hij stelt dat de enorme oplage aan Bijbels vooral veroorzaakt wordt door de hopeloosheid die de coronapandemie veroorzaakt. In hun 45-jarig bestaan heeft Prison Fellowship nog niet eerder zoiets meegemaakt. "Vanwege de pandemie moesten sommige gevangenissen dicht en moesten gevangenen het daardoor zonder bezoek of dagbesteding doen. Er is daardoor een sfeer van hopeloosheid."

De zogenoemde Life Recovery Bible bevat een dagboek die gebaseerd is op het 12-stappenplan tot herstel. Het helpt gevangenen bij het overwinnen van verslavingen en geestelijke strijd door hen op God te wijzen als "de belangrijkste bron tot herstel met de nodige handvatten".

Volgens gezondheidsinstanties is ongeveer 65 procent van de gevangenen verslaafd, terwijl slechts 11 procent daar de hulp bij krijgt die nodig is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen