Trinity Bible Chapel Waterloo, Canada
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door Redactie

Canadese rechter besluit dat kerk gesloten moet blijven na overtreden coronaregels

Een Canadese rechter heeft besloten dat Trinity Bible Chapel in het Canadese Waterloo voorlopig gesloten zal blijven. De kerk overtrad meerdere zondagen de coronamaatregelen en zal hiervoor minstens één zondag dicht moeten blijven, meldt CBC News.

"De rechtbank heeft de sheriff een voorlopig bevel gegeven waarin hem wordt opgedragen de deuren van de kerk tijdelijk te vergrendelen. De deuren moeten voor 1 mei 2021 om middernacht gedurende één week worden vergrendeld", luidt het statement van de rechtbank.

Eerder werd Trinity Bible Chapel gewaarschuwd door de lokale overheid door middel van een boete. Ondanks de boete van 10.000 Canadese dollars bleef de gemeente haar gebouw openstellen voor kerkelijke samenkomsten. "We zijn een vredige gemeenschap die pastorale zorg geeft aan de families in onze kerk. We willen leven in gehoorzaamheid richting God. We zijn geen criminelen", aldus de reactie van de kerk op de eerste sancties.

Trinity geeft in een online bericht aan dat de deuren tot zaterdag 8 mei gesloten blijven. Mogelijk zal de sluiting worden verlengd wanneer de kerk coronamaatregelen blijft overtreden. De gemeente kwam afgelopen zondag online bijeen. Ze hopen snel weer in de kerk de erediensten bij te kunnen wonen. Deze week vindt een rechtszaak plaats waarin Trinity in hoger beroep gaat tegen de sluiting van hun gebouw.

De Canadese overheid treedt hard op tegen overtreders van de coronamaatregelen. Ook GraceLife Church werd door de politie afgesloten voor kerkgangers. Gemeenteleden van de kerk kwamen bij de hekken voor hun kerkgebouw bijeen voor een vredig protest, wat in de loop van de middag uit de hand liep. GraceLife besloot niet online samen te komen, maar op een geheime locatie als 'ondergrondse kerk' hun diensten voort te zetten totdat hun gebouw wordt heropend.


Corona
- Speciale diensten voor gevaccineerden: goed idee? 3 PKN-dominees geven antwoord
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Ons lijden bestaat uit het niet kunnen bezoeken van een terras, restaurant of pretpark
- Wordt het tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid in coronatijd? Anne Borkent antwoordt
- Segers tijdens coronadebat: "Ik kan terecht bij dertig casino's, maar niet bij mijn eigen kerk"
Meer over Corona »

Reacties

Dat wat de linkse regering en met hen de "links-liberralen" altijd al wilden: af van het christelijke gedachtengoed. Daar is deze "Coronacrisis" een uitgelezen kans voor. Dus zelfs kerken sluiten is binnen handbereik; een geweldige kans die ze niet laten lopen, en dat niet alleen in Canada

J
HEERE,

Wilt U deze actie tot het ´Waterloo´ van deze (s)linkse Canadese regering maken?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen