Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 mei 2021 door Maurice de Korne

Jouw droom met God

Regelmatig denk ik ’s avonds in bed na over de vraag: ‘Heb ik vandaag gedaan waarvoor ik bedoeld ben?’ Een vraag die schuurt tot het binnenste van wie je bent. Doe je wat wil doen en waarvoor jij denkt dat je hier op aarde bent? Een grote vraag die heel concreet en persoonlijk gemaakt kan worden in bijvoorbeeld je werk, je studie of je hobby. Heb je eigenlijk een idee wat je mag bijdragen op deze aarde? Wat is jouw droom of wat is Gods droom voor jou?

Of het nu al van jongs af aan een verlangen is of dat je een probleem hebt ontdekt dat jij wilt oplossen: Ik geloof dat ieder mens droomt van een betere wereld. Jij hebt gaven en talenten gekregen om dat stukje wereld om jou heen mooier te maken. Het kan enorm helpen als je weet wat jouw droom is, zodat je ook weet hoe en waar je tot zegen mag zijn.

'Vertel niet alleen aan God hoe groot je probleem is, maar vertel je probleem hoe groot God is.'

Een droom ontstaat vaak vanuit een probleem of vanuit een verlangen. Een probleem dat jij in je werk, thuis of omgeving tegenkomt en je droomt dat dit probleem opgelost is. Of een verlangen dat je al van kinds af aan hebt. Totdat je serieus werk wil maken van je droom en er binnen de kortste keren leeuwen en beren op je weg staan. Wat doe je dan? Je hebt al jaren de droom om met je gezin te emigreren en de zending in te gaan, maar jouw lijntje met God wordt steeds troebeler. Je hebt al maanden de droom om onrecht te bestrijden in de mensenhandel, maar het lukt je maar niet een ingang te vinden bij de experts van dit gebied. De reuzen zijn te groot!

Een onderzettertje bij ons thuis heeft mij leren omdenken: ‘Vertel niet alleen aan God hoe groot je probleem is, maar vertel je probleem hoe groot God is.’ Gideon versloeg met 300 man een leger van ruim 100.000 soldaten. Hoe? Door de adem van God uit te bazuinen over de vijand. Het volk Israël versloeg onder leiding van Jozua de machtige stad Jericho. Hoe? Door te blazen op de bazuin en te juichen voor hun hemelse Koning. De adem van God blies de muren omver. Reuzen hebben muren omdat hun hart kwetsbaar is. Jouw reus is kwetsbaar en jij hebt een God naast je staan die met je meegaat. Laat jouw droom Gods droom zijn. Jouw droom met God is Gods droom voor jou.

In het proces waarin je actief aan de slag gaat jouw droom te realiseren, kom je erachter dat je dit niet zonder je hemelse Vader kan. Ga na wat je verlangens en je motieven zijn om jouw droom te waar te maken. Is het jouw droom of Gods droom voor jou? Welke mensen heb je al benaderd om jou te steunen? Je hoeft het niet alleen te doen. Jozua en Kaleb, de opvolgers van de wereldleider Mozes, vertrouwden op Gods belofte. God had beloofd dat het volk Israël het land Kanaän mocht intrekken. Een land dat overvloed gaf. Dat was Gods droom voor Zijn volk, uit de slavernij naar een leven in overvloed.

Jouw droom met God is Gods droom voor jou. 

Omdat Jozua en Kaleb vertrouwden op Gods belofte én dit uitspraken, mochten zij als enige van hun generatie het beloofde land bewonen. Wat heeft jouw liefhebbende Vader beloofd over jouw droom? Leef je vanuit die kracht? En heb je al vruchten gepresenteerd aan de mensen om je heen? De immense druiventros die de ontdekkers terug namen, weerspiegelden de heerlijke toekomst. Probeer jouw droom concreet te maken en dichtbij te halen én stel je eens de situatie voor als jouw droom werkelijkheid is. Hoe is dat voor jou en jouw omgeving?

Het verlangen dat in je hart ligt, kan puur en zuiver zijn. Ik wil je aanmoedigen: Laat je niet tegenhouden. Verzamel mensen om je heen. Leiders zoals Jozua en Kaleb die samen met jou vertrouwen op de beloftes van God en de droom van God voor jou willen realiseren. Dan zul je tot zegen zijn. Jouw droom met God is Gods droom voor jou.

Maurice de Korne is oprichter van Jozua en Kaleb, een organisatie die mensen helpt hun droom samen met God te ontdekken en waar te maken. Dit doen zij door het christelijke coaching programma ‘De Ontdekking’ aan te bieden. Een programma waar je de zeven wijsheden die Jozua en Kaleb hebben opgedaan, kan volgen. En je kan vrijblijvend deelnemen aan de community waar je onder andere je droom kan pitchen. Door deel te nemen maak jij jouw droom concreet, doe je dit samen met God, heb je mensen om je heen verzameld die je voor langere termijn ondersteunen en heb je barrières doorbroken die de droom in de weg staan. Klik hier voor meer informatie. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen