kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2021 door redactie

Pastor in Kenia waarschijnlijk vergiftigd door moslims vanwege bouw van kerk

Pastor Oduchu, vader van 8 kinderen uit Kenia, is waarschijnlijk vergiftigd door een aantal moslims die het land wilden hebben waar hij een kerk op wilde bouwen. Dat meldt Morning Star News. Zijn broer vertelt: "Een groep moslims probeerde een aantal keer land van mijn broer te kopen maar hun bod was niet goed genoeg en mijn broer wilde een deel gebruiken voor het bouwen van een kerk. Na afloop van de laatste onderhandelingen ontving hij een dreigende boodschap, er zou niet meer onderhandeld worden."

Na het nemen van een lichte maaltijd in een hotel voelt de pastor zich begin vorige maand plots niet zo lekker. "Mijn man snelde op de motor terug naar huis en zei dat hij zich niet lekker voelde en last had van diarree. Hij begon vervolgens over te geven", vertelt zijn vrouw. "We haastten ons naar een kliniek waar hij overleed aan de gevolgen van vergiftiging."

Pastor Oduchu wordt begraven. Een paar dagen later wordt zijn graf beklad met bloed en zijn er papieren met Arabische teksten te vinden op het graf. De politie komt er via een speurhond achter wie het gedaan heeft. Het is Opeduru die samen met andere moslims geprobeerd heeft het land van Oduchu te kopen. De hoteleigenaar die de vergiftigde maaltijd aan pastor Oduchu gaf zou na vragen van boze buurtbewoners hebben toegegeven dat hij op aandringen van een aantal moslims het eten van Oduchu vergiftigd had.

De politie heeft Opeduru inmiddels gearresteerd in verband met de dood van pastor Oduchu. Christenen en andere leden van de community hebben inmiddels het huis van Opeduru in brand gestoken volgens de broer van Oduchu. 

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen