Pawlowski
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Redactie

Politie mag 'alles doen wat nodig is' bij arrestatie Poolse voorganger uit Canada

Er is een arrestatiebevel uitgeschreven voor voorganger Artur Pawlowski in Canada. De voorganger van een Poolse kerk in Alberta joeg eerder agenten van zijn terrein met de woorden: "Nazi's zijn niet welkom hier!" De rechter heeft nu toestemming gegeven om 'alles te doen wat nodig is' om Pawlowski op te pakken, meldt CBN News

Volgens de rechter zijn er 'gegronde redenen' om Pawlowski te arresteren wegens het overtreden van de wettelijk vastgestelde coronamaatregelen. Eerder bezochten agenten en de gezondheidsinspectie de Poolse kerk om te controleren of mensen in de dienst zich aan de maatregelen hielden. Woedend stuurde de voorganger de ambtenaren weg. Hij filmde de actie en plaatste de beelden op YouTube. Pawlowski vergeleek de agenten met nazi's. In de video waarschuwt de voorganger voor christenvervolging in Canada.

Het arrestatiebevel verbiedt de voorganger of iemand anders die namens hem handelt om zich te bemoeien met ambtenaren, wanneer zij Pawlowski benaderen of de kerk binnentreden. Als dit toch gebeurt hebben de agenten toestemming van de rechter om "alles te doen wat nodig is" om Pawlowski te arresteren.

In een nieuwe video roept Pawlowski op om hem financieel te ondersteunen zodat hij de 'beste rechterlijke steun' kan inschakelen in de rechtszaak die zal volgen na zijn arrestatie. Ondanks de mogelijke arrestatie was de voorganger zaterdag gewoon in de kerk te vinden. "Ik zal God aanbidden in vrijheid, zoals we allemaal zouden moeten doen", aldus Pawlowski.

Reacties

G
Heel vaak in Canada geweest, altijd gedacht dat dit een vrij, democratisch land was met rechten voor iedereen. Wat een vergissing, inmiddels verworden tot een dictatuur waarbij alles kan en mag, kijk bijv naar de abortuswetgeving, maar waarbij een bepaalde groep kan en mag worden onderdrukt. Hoe triest, benieuwd wanneer andere landen, en NL volgen.
H
Respect voor de politie in dezen, om zich niet te laten provoceren door iemand die niet het flauwste benul heeft van hoe hij behandeld zou zijn door waar hij de agenten voor uitmaakt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen