christelijke fotograaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Redactie

Christelijke fotograaf klaagt staat aan wegens verplicht fotograferen homohuwelijk

De christelijke fotograaf Robert Updegrove is een rechtszaak begonnen tegen de staat Virginia om een wet die hem zoud dwingen om homohuwelijken te fotograferen. In een eerste rechtszaak werd zijn aanklacht verworpen maar hij geeft de strijd nog niet op. Dat meldt de Christian Post.

Updegrove gaat dus in hoger beroep tegen de wet die in juli bekrachtigd werd in de staat. Het betreft anti-discriminatie regelementen met betrekking tot seksuele oriëntatie en geslacht. De wet ontvangt tal van aanklachten van bedrijfseigenaren die hun werk willen doen in overeenstemming met wat ze geloven over een huwelijk tussen een man en een vrouw.

De Alliance Defending Freedom staat de fotograaf bij in zijn rechtszaak. Senior Raadsheer Jonathan Scruggs van die organisatie zegt dat fotografen als Updegrove "vrij moeten zijn in het kiezen van wat ze willen promoten".

"Bob en andere kunstenaars horen duidelijkheid te krijgen over hoe deze wet hun bedrijven beïnvloeden. Vrijheid van meningsuiting is te belangrijk en de grondwet beschermt iedereen, ongeacht aan welke kant van de discussie je staat", aldus Jonathan Scruggs.

Reacties

De zgn. anti-discriminatiewet wil mensen beschermen tegen ten onrechte gemaakt onderscheid. Prima. Maar wie bepaalt welke norm wordt gehanteerd? Als een christen niet meer mag menen dat een homohuwelijk door Gods Woord wordt afgewezen (en wel uit liefde), dan mag God kennelijk niet meer zeggen wat volgens Hem goed is en wat niet? De omgekeerde wereld (Jesaja 5:20).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen